Drentse paardensector economische factor van betekenis

  • 18 mei 2015 09:10
door: Steven Stegen, 18 mei 2015 09:10

VEENINGEN | STEGEN.NET
Met een jaarlijkse omzet van 230 miljoen euro, drieduizend directe en nog eens 2300 indirecte banen is de paardensector in de provincie Drenthe een economische factor van betekenis. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie.

Sfeerbeeld keuring

Een sfeerbeeld van een keuring.
REINOLD LOWES

Voorzitter Jaap Werners van het Hippisch Platform Drenthe, dat had aangedrongen op het onderzoek, is blij verrast. ,,We wisten tot nu toe niet objectief wat de sector in Drenthe voorstelt. Ja, er waren landelijke cijfers van het productschap. Nu hebben we de situatie goed in kaart en de cijfers vallen mij echt mee.”

Het onderzoek kan volgens Werners een opmaat zijn voor verdere groei van de paardensector. ,,We kunnen nu echt aantonen wat veel mensen al weten, namelijk dat je in Drenthe moet zijn als je in de hippische sector je brood wilt verdienen.”

Kansen voor toerisme
Werners voorziet vooral kansen op het raakvlak met toerisme. Ook in de recreatiesector groeit dat besef. Toerist Information De Wolden zegt dat steeds meer ondernemers arrangementen aanbieden rond hiippische activiteiten. Ook het net van ruiterpaden geeft Drenthe een voorsprong, maar betrokkenen waarschuwen wel dat het onderhoud van de ruiterpaden wel eens te wensen overlaat.