Ruime zege Edward Gal en Undercover bij Indoor Brabant

  • 22 maart 2014 18:57
door: redactie, 22 maart 2014 18:57

blokjeDEN BOSCH | STEGEN.NET |ANP
Edward Gal heeft na de Grand Prix zaterdag bij Indoor Brabant ook de kür op muziek gewonnen, een kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker. De ruiter uit Harskamp vormde volgens de jury met de zwarte ruin Glock’s Undercover verreweg de beste combinatie. De proef leverde hem een score op van 86,7 procent, meer dan genoeg voor de hoofdprijs van 13.000 euro.

Edward Gal bezig met zijn winnende kür met Undercover. ©Jacob Melissen

Edward Gal bezig met zijn winnende kür met Undercover.
©Jacob Melissen

Geen van de concurrenten kwam zaterdag ook maar een beetje in de buurt. De Rotterdamse amazone Daniëlle Heijkoop was met Kingsley Siro de beste van de rest. Met een totaal van 79,65 bleef ze de Italiaanse Valentina Truppa (Eremo del Castegno, 79,475) net voor. Hans Peter Minderhoud (Johnson) en de verrassend goed rijdende Diederik van Silfhout (Arlando) konden eveneens een rapport overleggen met ruim een 7,5 gemiddeld.

Gal steeg door zijn zege, de eerste na drie keer zilver, naar de tweede plaats (71 punten) in de WB-eindstand achter Tinne Vilhelmson-Silven (74). Deze Zweedse pakte echter een keer 20 punten buiten de Europese zone. Minderhoud eindigde als zesde, Heijkoop als tiende. De finale is volgende maand (21-24 april) in Lyon. De Duitse Helen Langehanenberg verdedigt daar haar titel.