Charlotte Dujardin wint finale wereldbeker, Edward Gal derde

Share
  • 20 april 2014 18:09

door: redactie, 20 april 2014 18:09

blokjeLYON | STEGEN.NET
Charlotte Dujardin en Valegro hebben zondag de finale van de wereldbeker gewonnen. De Britse combinatie reed in de kür een score van 92,179%. Edward Gal pakte het brons. De ruiter uit Harskamp stuurde Glock’s Undercover met 83,696% naar de derde plaats.

Dujardin Charlotte in mooie actie met Valegro. ©FEI/Dirk Caremans

Dujardin Charlotte in mooie actie met Valegro.
©FEI/Dirk Caremans

Tussen de gedoodverfde winnares Dujardin en Gal eindigde de Duitse Helen Langehanenberg op de tweede plaats. Zij zag haar optreden met Damon Hill beloond met 87,339%.

Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) en Kingsley Siro hebben goed gereden en eindigden met een score van 77.946% op de zesde plaats. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Glock’s Johnson TN zijn achtste geworden.

Dujardin is met haar zege in de wereldbeker hard op weg om een dressuurlegende te worden. Ze voegde in Lyon de derde grote overwinning toe aan haar erelijst, nadat ze al olympisch en Europees kampioen is geworden. En daar kan komende zomer nog de wereldtitel bijkomen bij de wereldruiterspelen in Caen.

De 28-jarige Britse reed in Lyon een nieuwe kür, die tot dusver angstvallig geheim was gehouden. De muziek met veel keltische invloeden sprak tot de verbeelding. ,,Ik ben compleet in de wolken. Dit was mijn eerste finale in de wereldbeker en dan winnen, het is fantastisch, een droom die uitkomt! En in de ring was het een en al plezier”, aldus Dujardin.

Uitslag finale wereldbeker 2014 Lyon

1. Charlotte Dujardin – Valegro – 92.179%
2. Helen Langehanenberg – Damon Hill NRW – 87.339%
3. Edward Gal – Glock’s Undercover – 83.696%
6. Daniëlle Heijkoop – Kingsley Siro – 77.946%
8. Hans Peter Minderhoud – Glock’s Johnson TN – 77.625%