archief
contact
+31 6 53239630
Edward Gal met Undercover. ©Jacob Melissen

Edward Gal en Undercover derde in Grand Prix wereldbeker Lyon

blokjeLYON | STEGEN.NET
Edward Gal is zaterdag als derde geëindigd in de Grand Prix tijdens de finale van de wereldbeker. De ruiter uit Harskamp scoorde met Glock’s Undercover 79,957%. De grote favoriete Charlotte Dujardin won zoals verwacht met Valegro en verbeterde haar eigen wereldrecord.

Edward Gal met Undercover. ©Jacob Melissen
Edward Gal met Glock’s Undercover.
©Jacob Melissen

Het was zeker niet de beste proef van Undercover, maar er zaten ook flinke lichtpunten in. ,,Undercover was best heet tijdens het losrijden, daarom viel het me in de ring eigenlijk helemaal niet tegen. Voor een echte topproef moest ik alleen net wat teveel regelen. Dat zag je bijvoorbeeld bij het inzetten van de eners, waar ik wat langer moest wachten en in de drafverruimingen kan hij normaal ook meer bodem pakken”, zo zei Gal tegen de Hoefslag.

Hans Peter Minderhoud werd zesde. Minderhoud was terecht tevreden over het optreden van Glock’s Johnson, die met 72,771% werd gewaardeerd. Debutante Daniëlle Heijkoop eindigde met Kingsley Siro op de zevende plaats. Bondscoach Wim Ernes was niet echt content. Hij vond de combinatie minder fris dan normaal.

uitslag Grand Prix
1. Charlotte Dujardin, Valegro, 87,129%
2. Helen Langehanenberg, Damon Hill, 83,343%
3. Edward Gal, Glock’s Undercover, 79,975%

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel