Strijd om dressuurpaard Vingino nog lang niet voorbij

Strijd om dressuurpaard Vingino nog lang niet voorbij

7 april 2014 19:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeVIJFHUIZEN | STEGEN.NET | ANP | RTV NOORD-HOLLAND
Het dressuurpaard Vingino dat donderdagavond na een vechtpartij in Vijfhuizen in beslag werd genomen, is teruggegeven aan de 50-jarige vrouw van wie de politie het paard had afgenomen. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag. Tommie Visser legt zich daar niet bij neer. Hij laat beslag leggen op het paard, zo meldt RTV Noord-Holland.

Politie bij de stallen van Tommie Visser

Politie bij de stallen van Tommie Visser

Bij de vechtpartij waren 15 mensen betrokken. De politie pakte ze allemaal op en liet ze zaterdag weer vrij. Volgens de politie werden die avond rond 22.00 uur enkele mannen betrapt, toen ze het dier wilden weghalen bij de manege. Daarop ontstond de vechtpartij tussen twee partijen, die beide beweren eigenaar van Vingino te zijn.

Justitie heeft de partijen gelegenheid gegeven om schriftelijke bewijsstukken over het eigendom van het paard te overleggen. Het OM concludeerde daarna dat de trainer van het paard nog niet heeft kunnen aantonen dat hij een beter recht op het paard heeft dan de vrouw.

Volgens justitie gaat het hier om een geschil onder burgers. Daarvoor zijn speciale procedures, ook bij de rechter, waarvan de partijen gebruik kunnen maken.

Het onderzoek van de politie naar de vechtpartij wordt nog voortgezet, liet het OM weten. Dit geldt ook voor twee hennepkwekerijen, die na de vechtpartij bij de manege zijn gevonden.
https://twitter.com/news24hnld/status/453214359854915584