Nathalie van der Mei raakt Vingino kwijt

Share
  • 12 april 2012 18:39

door: redactie, 12 april 2012 18:39

MAKKINGA
De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Nathalie van der Mei. De Friese amazone raakt opnieuw een toppaard kwijt. Dit keer heeft ze afscheid moeten nemen van Eurocommerce Vingino. Het lijkt er op dat de schimmelhengst bij haar weg is gehaald vanwege de problemen bij Eurocommerce.

Nathalie van der Mei met Vingino. ©Roos Meertens

In juli 2009 raakte Van der Mei Heechhiem’s Springtime kwijt, net op een moment dat het crescendo ging. Nu is de KWPN-hengst Vingino (Voltaire x Cassini I) opgehaald. De amazone kreeg Vingino afgelopen jaar op stal en de combinatie eindigde tijdens de afgelopen editie van de Grote Prijs van Amsterdam op een knappe tiende plaats. Wegens herstructurering van het bedrijf besloot Eurocommerce de schimmel echter weer thuis te zetten.

Doordat Van der Mei haar beste paard kwijt is heeft ze de Nederlandse kampioenschappen af moeten zeggen. Haar andere paarden zijn nog te jong voor dit kampioenschap. Ze heeft als toekomstig talent wel de zevenjarige Quila (v. Ovidius) van het Springpaarden Fonds Nederland op stal staan. Het is nog niet duidelijk wat er met Vingino gaat gebeuren.
[Stegen.net]