Adelinde Cornelissen en Parzival heersen ook in kür Outdoor Gelderland

  • 9 juni 2014 12:17
door: redactie, 9 juni 2014 12:17

blokjeARNHEM | STEGEN.NET | KNHS
Adelinde Cornelsissen en Jerich Parzival NOP blijven winnen tijdens Outdoor Gelderland. Het duo, dat op Papendal een mooie rentree maakt na een wedstrijdpauze, won ook de kür op muziek.

Adelinde en Parzival wonnen ook de kür bij Outdoor Gelderland. ©Jacob Melissen

Adelinde en Parzival wonnen ook de kür bij Outdoor Gelderland.
©Jacob Melissen

Cornelissen sloot de wedstrijd af met een score van exact 81% en had daarmee 2.5% voorsprong op de verrassend als tweede eindigende Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met de onbevangen door de baan bewegende Glock’s Flirt de Lully. Edward Gal eindigde met Glock’s Voice als derde met een score van 76.575%.

Adelinde Cornelissen begon aan haar Freestyle met duidelijk meer impuls dan in de Grand Prix. Mede daardoor toonde Parzival zich in het front mooi bovenin en ook was er duidelijk aan harmonie gewonnen. Dat kwam ook tot uiting in de smakelijke aanleuning. ,,Als je heel kritisch kijkt dan zouden de overgangen van passage naar piaffe iets sneller mogen. De combinatie heeft daar nu nog een paar pasjes te veel voor nodig en de piaffe moet iets meer op de plaats worden gereden”, aldus jurylid Maarten van der Heijden.

Over de als tweede eindigende Hans Peter Minderhoud met Flirt was Van der Heijden lovend. ,,Een uiterst expressief paard, dat heel onbevangen door de baan beweegt en steeds imponeert dank zij dat schitterende front. De series in de galop waren mooi en van opzij gezien zijn de piaffes mooi, maar als je ze recht van voren ziet zou het paard iets rechter en smaller mogen blijven.”