Mooie comeback Parzival tijdens Outdoor Gelderland

Share
  • 8 juni 2014 12:42

door: redactie, 8 juni 2014 12:42

blokjeARNHEM | STEGEN.NET
De winnaars van de belangrijkste rubrieken op zaterdag op Outdoor Gelderland hebben naast een onbegrensd winnaarsmentaliteit nog een ding met elkaar gemeen: hun paarden staan op hetzelfde onderkomen, Landgoed Balkenschoten in Nijkerk. Het gaat om springruiter Wout-Jan van der Schans, die de Audi Zenna Prijs op 1.50m niveau won en Adelinde Cornelissen die met haar dressuurtopper Parzival een comeback maakte in de Ing. Gaston Glock Prijs.

Adelinde Cornelissen maakte me Parzival een succesvolle comeback bij Outdoor Gelderland. ©Wendy Scholten

Adelinde Cornelissen maakte me Parzival een succesvolle comeback bij Outdoor Gelderland.
©Wendy Scholten

‘s Avonds waren alle ogen gericht op Adelinde Cornelissen, die haar reputatie waarmaakte. Ze won de Grand Prix-dressuur met 77.86%. Het was september 2013 dat zij en Parzival hun laatste wedstrijd reden. ,,Ik was blij dat Parzival meteen al zo gefocust op mij was. Nu nog de foutjes eruit en thuis proefgerichter gaan trainen.”

Cornelissen trok zich met Parzival uit de wedstrijdsport om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. ,,Ik ging op zoek naar veranderingen in techniek en dat kost tijd. Ik ben helemaal terug naar de basis gegaan, waarbij mijn partner Sjaak (van der Lei, red.) en de videocamera mijn spiegels waren. Ik heb alles zelf gedaan. Hoe maak ik de puzzel kloppend? Parzival hoef je niet niets meer te leren, het gaat om de perfecte afstemming en negen van de tien keer ligt dat aan jezelf. Aan het fysieke/mentale aspect”, vertelt de amazone uit Nijkerk.

Tweede en derde werden Edward Gal met de KWPN-hengst Glock’s Voice (v. De Niro) met 74.18% en Hans Peter Minderhoud met zijn nieuwe troef Glock’s Flirt (v. Florestan) met 73,26%. Direct daarna won Minderhoud de CCV Prijs op Intermediaire I niveau kür op muziek met Zanardi (v. Rubels). Met een vierde plek in de Grand Prix en een tweede in deze kür deed Diederik van Silfhout uit Lunteren ook sterk mee.