Daan van Geel en Zoë winnaars in 1.40 CH Eext

Share
  • 9 juni 2014 18:41

door: redactie, 9 juni 2014 18:41

blokjeEext | STEGEN.NET

Daan van Geel is tijdens het CH Eext winnaar geworden van de zwaarste springrubriek. De ruiter uit Gees schreef het 1.40 op z’n naam met zijn toppaard Zoë (v. Heartbreaker).

Daan van Geel met Zoë (archief)

Daan van Geel won het 1.40 bij het CH Eext met Zoë.
(archief)

Het 1.40-parcours op het hoofdterrein kende met 24 combinaties een mooie bezetting. Daarvan kwamen er zeven terug voor de barrage. Maureen Bonder zat daar niet bij. Ze bracht twee paarden aan de start, maar zowel met Velcaro als Bridgestone Rv liep de amazone uit Schoonoord een foutje op in het basisparcours. Door de snelle tijd werd ze met Bridgestone RV nog wel achtste.

Robert Havinga had in de barrage geruime tijd de leiding met de goed springende Bacardi, maar hij zakte toch nog af naar de derde plaats. Daan van Geel bleek de snelste, hij bleef met Zoë foutloos in 38,53. Michiel Brusse uit Wapserveen werd tweede met Kom La Rondine. Op plaats vier volgde Hester Klompmaker met Aimee, gevolgd door Mareille van Geel-Schröder, andermaal Daan van Geel (met Baron) en Job Oldenziel.

Martijn Veenstra won het ZZ met Luimstra's Adea. ©Roos Meertens

Martijn Veenstra won het ZZ met Luimstra’s Adea.
©Roos Meertens

Eerder op de middag won Martijn Veenstra het ZZ-parcours met zijn paard Luimstra’s Adea, met Nicole Botma op de tweede plaats met Dollards Abu Dhabi Cjs. Renate Beuving was de beste in de Z met Baniki.