archief
contact
+31 6 53239630

Daan van Geel de beste in spannende L-finale Indoor Groningen

ZUIDBROEK – De L-finale tijdens Indoor Groningen is dinsdagavond gewonnen door Daan van Geel. In de spannende barrage was de ruiter uit Gees de beste met Fordulane. Maureen Bonder won de kleine finale met Eudermie.
Daan van Geel. (archief)
Daan van Geel. (archief)

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

De L-finale tijdens Indoor Groningen is dinsdagavond gewonnen door Daan van Geel. In de spannende barrage was de ruiter uit Gees de beste met Fordulane.
Daan van Geel. (archief)
Daan van Geel. (archief)

Van de 42 gestarte combinaties bleven er niet minder dan 22 foutloos in het basisparcours. In de barrage werd vervolgens hard gereden. Zo zetten Renate Beuving met Falomus en Anne Bakker met Felicitage snelle parcoursen neer, maar de beide amazones hoorden onderweg wel een balk vallen en werden daarmee als snelste vierfouters elfde en twaalfde.

Ervaren ruiter
Daan van Geel ging uiteindelijk met de overwinning naar huis. De ervaren ruiter wist Fordulane in een tijd van 36.93 foutloos rond te sturen. Verrassend tweede werd de jonge amazone Lysanne Kruizinga uit Schoonloo met Casina. Zij had 37.74 nodig. Aniek Diks eindigde als derde met Fame.

Eerder op de avond won Maureen Bonder de kleine finale klasse L. De amazone uit Schoonoord bouwde met Eudermie een ruime voorsprong op en gaf Anne Bakker met Floris het nakijken.

Alle winnaars in de L-rubrieken hebben zich geplaatst voor de super L-finale op 5 januari. Dan gaat het om een dikke prijs: een splinternieuwe tweepaards trailer.

Hang and Jump
De showrubriek Hang and Jump werd gewonnen door ruiter Gert van den Hof met als hanger de 9-jarige Roos Wevers. Zij bleef maar hangen en zo kon Gert 2230 punten bij elkaar springen in een tijd van 87.62. Bij deze wedstrijd, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam met medewerking van Scouting Veendam, wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt.

Total
9
Shares
0 deel
0 deel
9 deel
0 Tweet
0 deel