Grote Prijs Outdoor Zuidwolde voor Bert-Jan Zuidema en Fleurabella

Share
  • 6 mei 2018 10:15

door: redactie, 6 mei 2018 10:15

Veeningen | STEGEN.NET
Bert-Jan Zuidema schreef zaterdag bij Outdoor Zuidwolde de Grote Prijs op zijn naam. De ruiter uit Linde won de zeer sterk bezette 1.40-rubriek met Fleurabella. Daan van Geel en Maureen Bonder volgden op de tweede en derde plaats.

De verhuizing van Outdoor Zuidwolde naar de terreinen van Jan Broek, waar ook jaarlijks het CH De Wolden plaatsvindt, heeft het evenement goed gedaan. Outdoor Zuidwolde kende over vier dagen 1800 starts. ,,Dat is een record voor ons, we zaten vorig jaar op 1500 starts”, vertelt Dieneke Hentenaar van de organisatie. Outdoor Zuidwolde sloot de inschrijving op 1800. ,,We hadden nog wel meer deelnemers kunnen hebben, maar het moet ook leuk blijven.”

Het 1.40 op zaterdagmiddag was het hoogtepunt. Ook deze rubriek was met 67 combinaties aan de start meer dan uitstekend bezet. Voor de barrage kwamen 16 combinaties in actie. Bert-Jan Zuidema wist als enige onder de 40 seconden foutloos te rijden en eiste met Fleurabella de overwinning op. Michael Greeve was nog een fractie sneller in de barrage, maar door een springfout van Big Star JR KZ viel Greeve terug naar de negende plaats.

Een mooie tweede stek was er voor Daan van Geel. De ruiter uit Gees bewees opnieuw zijn vorm. Hij zette een mooie rit neer met Djam (v. Canturano). De derde plaats was voor Maureen Bonder met Havinga’s Barco van der Valckenborg. Mareille van Geel (Flying Echo) en Albert Zoer (Florian) maakten de top vijf compleet.

Eerder op de dag schreef Albert Zoer het ZZ-twee fasen op zijn naam met Frenky. Pim Mulder werd met Zo Special tweede en Robert Vos met Dempseys derde.