Mohammet Ghanem Al Hajr verrassende winnaar kwalificatie CH De Wolden

Share
  • 26 juli 2019 13:46

door: Fred Lubbers, 26 juli 2019 13:46

🔴 Veeningen
Mohammet Ghanem Al Hajri heeft donderdagavond bij CH de Wolden de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag op zijn naam geschreven. In de Eurohill Prijs, een wedstrijd direct op tijd over hindernissen van 1.40 m, kwam de ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten tot een tijd van 62.45. 

Hij reed met de KWPN merrie Doklahoma VDL (Baloubet du Rouet x Emilion). Lang stond Marcelle Hokse uit Staphorst op de eerste plaats, maar die zag de winst aan haar neus voorbij gaan. 

Eerst kwam Dennis van den Brink in de laatste fase van deze Eurohill Prijs haar voorbij. Van den Brink bleef met Frasier (Carambole x Padinus) foutloos in een tijd van 62,96 seconden. En daarna kwam Al Hajri beide combinaties nog voorbij. Voor Hokse bleef dus de derde plek over. Zij veroverde die met Example (Ultimo x Ferragamo).

De VDL Stud Prijs ging donderdagavond naar Doron Kuipers. De man die is geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen volgende maand in Rotterdam, ging foutloos rond in 62.66 en dat was bijna twee seconden sneller dan Dominique Greeve. Kuipers bracht Euro Esh (Unaniem x Indoctro) in de ring. 

Greeve kwam uit op 64.43 en liet die tijd stilstaan met Whaloucusalme Kz (What a Kashmir K x Taloubet Z). Het Nederlandse podium werd gecompleteerd door Gerd-Jan Horsmans. Hij kwam met Grieg S (v Indoctro) tot 64.82.