archief
contact
+31 6 53239630

Matthias Rath en Totilas leiden Duitsland naar zege in landenwedstrijd Aken

AKEN – Een fenomenaal optreden van Totilas met Matthias Rath en een prima proef van Helen Langehanenberg met Damon Hill leverde Duitsland de zege op in de landenwedstrijd in Aken. Nederland, met een sterke Jerich Parzival NOP, werd op afstand tweede.
Matthias Rath juicht, hij behaalde met Totilas de hoogste score in de landenwedstrijd.
Matthias Rath en Totilas tijdens de landenwedstrijd in Aken.

blokjeAKEN | STEGEN.NET
De Nederlandse dressuurequipe is donderdag als tweede geëindigd in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. De Duitse dressuurploeg won in eigen huis met ruime voorsprong.

Marlies van Baalen moest ‘s ochtends als eerste in de baan. Ze verving met Miciano Daniëlle Heijkoop, die met de geblesseerde Kingsley Siro NOP verstek moest laten gaan. Van Baalen had wat foutjes in haar proef, maar kwam wel tot een mooie score van 69,740%.

Matthias Rath juicht, hij behaalde met Totilas de hoogste score in de landenwedstrijd.
Matthias Rath juicht, hij behaalde met Totilas de hoogste score in de landenwedstrijd.

Als tweede reed voor Nederland Katja Gevers. Ze liet met Thriller (v. Gribaldi) mooie passages zien, maar liet nog punten liggen in de zeer uitdrukkingsvolle piaffes. De eerste twee waren iets teveel voorwaarts, terwijl Thriller in de piaffe op de laatste lijn stil viel. Haar proef werd beloond met een score van 69,320%. Daarmee leverde zij het weg te strepen resultaat.

Hans-Peter Minderhoud startte met Glock’s Flirt en kwam tot 72,66%. Adelinde Cornelissen leverde zoals verwacht het beste resultaat. Ze reed een zeer sterke proef met Jerich Parzival NOP met een sterke piaffe en passage. De combinatie uit Nijkerk werd beloond met 80,980% en daarmee was Cornelissen de op twee na beste.

Matthias Rath kreeg met Totilas 82,3% en Helen Langehanenberg met Damon Hill 81,220%. Dat vormde de basis voor de afgetekende zege van de Duitse ploeg in eigen huis. Teleurstellend was het optreden van Charlotte Dujardin en Valegro, die fout op fout stapelde en met 76,90% de baan verliet.

later meer…

Uitslag landenwedstrijd CHIO Aken 2014
1. Duitsland, 243,100
2. Nederland, 223,380
3. Spanje, 220,600

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel