Home » CHIO Aken: Daniëlle Heijkoop beste Nederlandse in Grand Prix Special
dressuur

CHIO Aken: Daniëlle Heijkoop beste Nederlandse in Grand Prix Special

📌 Aken
📝 STEGEN.NET
📸 GOMES Media

Helen Langehanenberg blijft met Damon Hill de dressuur domineren tijdens het CHIO Aken. De 31-jarige Duitse amazone won zaterdag ook de Grand Prix Special. Eerder won de combinatie ook al de Grand Prix. Daniëlle Heijkoop was de beste Nederlander.

Langehanenberg wist met Damon Hill als enige boven de 80% te scoren. Met een score van 80,667% stak ze met kop en schouders boven de concurrentie uit. De tweede plaats was voor de Deense Anna Kasprzak met Donnperignon (77,354).

CHIO Aken Daniëlle Heijkoop
Daniëlle Heijkoop poseert ontspannen met Kingsley Siro.
📸 GOMES Media

De derde plaats werd gedeeld ging naar Isabell Werth (Rheinberg) met Don Johnson (76,437). De Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein behaalde met Digby dezelfde score, maar werd door de hoofdjury iets lager gewaardeerd.

Beste Nederlander was Daniëlle Heijkoop uit Rotterdam, die met Kingsley Siro (v. Gribaldi) opnieuw een mooie prestatie leverde door als negende te eindigen. De combinatie werd beloond met 73,062%. Eerder maakte Heijkoop al indruk als beste Nederlander in de landenwedstrijd.

Deel dit met je vrienden