Rath en Totilas winnen Special, Adelinde tweede

Share
  • 16 juli 2011 18:18

door: redactie, 16 juli 2011 18:18

AKEN – Matthias Rath heeft zaterdag tijdens het CHIO van Aken ook de Special gewonnen met Totilas. De Duitse ruiter bouwde een flinke voorsprong op (83,062%), maar Adelinde Cornelissen maakte nu ook weer een goede indruk. De amazone uit Nijkerk pakte met Jerich Parzival de tweede plaats (79,771).

Adelinde Cornelissen had voor haar scherp gereden proef eigenlijk nog meer verdiend dan de krap 80 procent. De vijf juryleden bleken behoorlijk verdeeld in hun beoordelingen van de beste combinaties. Vier jury’s plaatsen Rath aan kop. Eén jurylid, de Pool Markowski, vond de rit van Cornelissen beter, terwijl het internationaal onervaren en zwalkende jurylid Maribel Alonso uit Mexico de rit van Cornelissen slechts goed vond voor de vierde plaats.

Afgezien van de waardering van dit jurylid was het opvallend dat het internationaal zeer ervaren Nederlandse jurylid Ghislain Fouarge maar liefst een verschil zag van ruim vier procent tussen Rath en Cornelissen, in het voordeel van Rath.

In de ogen van het Duitse jurylid Evi Eisenhardt bedroeg het verschil tussen Rath en Cornelissen amper anderhalf procent in het voordeel van de eerste. Iets te bont maakte de voorzitter van de jury Stephen Clarke het echter. Hij plaatste de in de ring twee maal blunderende landgenote Laura Bechtolsheimer met Mistral Hjoris op de tweede plaats, terwijl hij Cornelissen op de vierde plek had staan. Bechtolsheimer eindigde uiteindelijk als vierde, achter Isabell Werth.

Matthias Rath kon alleen maar tevreden zijn na zijn tweede overwinning. ,,Ik ben enorm tevreden”, jubelde de 26-jarige Rath. ,,Totilas heeft opnieuw alles gegeven.” Rath won eerder in Aken met Totilas de Grand Prix en leidde Duitsland daarmee tevens naar de zege in de landenwedstrijd. Edward Gal, die in het verleden grote successen boekte met Totilas, eindigde in Aken met Sisther de Jeu als tiende met 72,021. Nederlands kampioen Hans Peter Minderhoud (IPS Tango) moest genoegen nemen met de 12e plaats (70,812). Marlies van Baalen eindigde met BMC Phoebe DVB in de achterhoede (64,562).

Stegen.net | KNHS