Wereldruiterspelen 2014 in Caen officieel geopend

Share
  • 24 augustus 2014 12:07

door: redactie, 24 augustus 2014 12:07

blokjeCAEN | STEGEN.NET
De wereldruiterspelen 2014 in het Franse Caen zijn geopend. Overvliegende straaljagers markeerden de start van het WK paardensport, dat tot en met 7 september duurt.

Sfeerbeeld van de opening van de wereldruiterspelen 2014

Sfeerbeeld van de opening van de wereldruiterspelen 2014

De wereldruiterspelen, voor het eerst georganiseerd in Stockholm in 1990, verwelkomt deelnemers uit 74 landen. Het gaat daarbij om ongeveer 1.000 deelnemers en zo’n 1200 paarden. Er zijn medailles te verdienen in de dressuur, springen, endurance, reining, para-dressuur, mennen en voltige.

Zondagmorgen zijn de Nederlandse dressuurpaarden glansrijk door de veterinaire keuring gekomen. Maandag en dinsdag staat de Grand Prix op het programma voor zowel de teammedailles als het individuele klassement. Zoals bekend is Diederik van Silfout met Arlando NH NOP op het laatste moment opgeroepen om Daniëlle Heijkoop en haar geblesseerde Kingsley Siro te vervangen. Verder moet Edward Gal een beroep doen op Glock’s Voice. Daarnaast bestaat het dressuurteam uit Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson.

Woensdag volgt dan de Grand Prix Special en op vrijdag 29 augustus is de kür op muziek.

[wppa type=”thumbs” album=”15″]Any comment[/wppa]