WEG: Hans Peter Minderhoud looft Nadine

Share
  • 27 september 2010 21:14

door: redactie, 27 september 2010 21:14

LEXINGTON – Hans Peter Minderhoud heeft maandag bij de Wereldruiterspelen in Kentucky als eerste Nederlander in de landenwedstrijd van de dressuur met de merrie Exquis Nadine een percentage van 72,225 gehaald. Een mooie score, die tot opluchting leidde bij Minderhoud.

Hans Peter Minderhoud rijdt Nadine tijdens de WEG. ©Jacob Melissen

Minderhoud had zich vooraf zorgen gemaakt en was ontroerd na zijn mooie rit. ,,Op zaterdag kwam Nadine te vallen. Ze gleed uit op het asfalt en lag bijna in een spagaat op de grond. Samen met veterinair Jan Greve zijn we naar de kliniek gegaan. Daar zag ik mijn hele WK in duigen vallen. Ik dacht: Het zal toch niet gebeuren dat de rest straks op het erepodium staat en ik op mijn hotelkamer zit te kniezen? Gelukkig viel het mee. Het paard deed het gewoon weer heel goed. Dat is mentaliteit.”

Schaafwondjes

In de kliniek werd Exquis Nadine zaterdag direct behandeld aan een paar schaafwondjes. Minderhoud zei er in de voorbereiding op de Grand Prix wel wat last van te hebben gehad. Het paard had na de val last van spierpijn. Edward Gal bood zelfs aan als eerste Nederlander te starten, om Minderhouds paard een dag extra rust te geven. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. De favoriet start nu, met Moorlands Totilas, dinsdag volgens plan als laatste Nederlander.

De dressuur is de derde discipline die begint bij de Wereldruiterspelen. Eerder al werd gereden in de reining en endurance, vooralsnog zonder Nederlandse successen. De dressuurequipe, met verder ook Imke Schellekens-Bartels en Adelinde Cornelissen, geldt in Kentucky als favoriet. Vorig jaar werd op de Europese titelstrijd drie keer goud gewonnen: in de landenwedstrijd, de Grand Prix Special (Cornelissen) en de kur (Gal).

Stegen.net | KNHS