Home » Nederlandse dressuurploeg wint landenwedstrijd CHIO Rotterdam
dressuur

Nederlandse dressuurploeg wint landenwedstrijd CHIO Rotterdam

ROTTERDAM | STEGEN.NET | KNHS
Een mooi succes voor de Nederlandse dressuurruiters bij het CHIO Rotterdam. De equipe van bondscoach Wim Ernes won de landenwedstrijd. ,,Onze missie is geslaagd”, aldus Ernes. De Zweed Patrick Kittel was individueel de beste met Watermill Scandic HBC.

De ereronde van het winnende Nederlandse dressuurteam bij het CHIO van Rotterdam.
De ereronde van het winnende Nederlandse dressuurteam bij het CHIO van Rotterdam.
FEI | ARND BRONKHORST

De Landenwedstrijd dressuur in Rotterdam werd als pilot volgens een nieuwe formule gereden, waarbij voor ieder land de drie beste resultaten uit de Grand Prix en de drie beste resultaten van de vier ruiters uit de Grand Prix Special en de Kür op Muziek bij elkaar werden opgeteld. Ieder land had twee ruiters in de Special en in de kür.

Ernes: ,,We hadden in Vidauban wat achterstand opgelopen in de landencompetitie, maar hebben dat hier weer goed gemaakt. Daar zijn we heel blij mee. Edward Gal en Glock’s Undercover bleven wat achter in hun prestaties. Undercover heeft in Rotterdam altijd veel last van spanning. Het was ook pas hun eerste wedstrijd buiten na de wereldbekerfinale.”

“Glock’s Johnson van Hans Peter Minderhoud heeft hier zijn beste score ooit gehaald in de Kür. En Patrick van der Meer heeft met Uzzo laten zien dat de stijgende lijn van de laatste maanden ook in Rotterdam werd doorgezet. Daar ben ik heel tevreden over. En Arlando N.O.P. van Diederik van Silfhout liep vanavond in de Grand Prix Special naar zijn hoogste percentage ooit. Arlando was heel expressief.”

Deel dit met je vrienden