Nederlands dressuurteam oppermachtig in Aken

Nederlands dressuurteam oppermachtig in Aken

18 juli 2010 13:31 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

AKEN – De Nederlandse dressuurruiters hebben zaterdag met overmacht de landenwedstrijd gewonnen tijdens het prestigieuze CHIO in Aken. Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Imke Schellekens-Bartels scoorden met elkaar 478,640 procent, ruim meer dan Duitsland (442,998) en nummer drie Groot-Brittannië (423,158). Gal was met Totilas een klasse apart in de Grand Prix Special en won op overtuigende wijze: 86,458.

Edward Gal kon niet anders dan zeer tevreden zijn.

De Oranje-equipe had donderdag in de Grand Prix al een voorschot genomen op de winst. Zaterdag presteerden de Nederlandse dressuurruiters bijkans nóg beter. Gal scoorde met Totilas in Grand Prix Special voor het eerst meer dan 86 procent. ,,Totilas verbaast me ieder toernooi weer”, bekende Gal. ,,Hij wordt iedere keer nog een beetje beter. Ik ben heel blij dat ik zo’n paard heb.”

Stegen.net | ANP