archief
contact
+31 6 53239630

Dit jaar geen Masters in Zweeloo

ZWEELOO – De Masters in Zweeloo gaat dit jaar niet door. Het evenement, traditioneel op de zondag na het Drents kampioenschap, verwacht te veel concurrentie van het CSI Ommen. Voor 2016 wordt een andere datum gezocht.
Sfeerbeeld van het Masterspringen in Zweeloo vorig jaar.

ZWEELOO | STEGEN.NET

De traditionele Masters van Zweeloo gaat dit jaar niet door. Het evenement zou voor de elfde keer worden gehouden op de zondag na het Drents kampioenschap.
Sfeerbeeld van het Masterspringen in Zweeloo vorig jaar.
Sfeerbeeld van het Masterspringen in Zweeloo vorig jaar.

De organisatie werpt voor dit jaar de handdoek in de ring. ,,We hebben destijds heel bewust voor de tweede zondag van augustus gekozen, een dag waarop er weinig concurrentie was en we ons konden verzekeren van deelname van de top uit het Noorden. Dat lukt nu niet. We willen in 2016 op een andere datum terugkomen”, aldus Johan Ziengs van de organisatie.

Concurrentie
Met het andere evenement bedoelt Ziengs de concurrentie van het CSI Ommen in Stegeren, een evenement dat flink aan de weg timmert. ,,Dat evenement is in vele opzichten veel groter dan het onze. We snappen heel goed dat de ruiters daar dan voor kiezen. Daarom gaat onze Masters in Zweeloo dit jaar niet door, maar met pijn in het hart.”

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share