EK Vidauban: Duitse Junioren verdelen individuele medailles

Share
  • 4 juli 2015 15:23

door: redactie, 4 juli 2015 15:23

VIDAUBAN | KNHS
Het EK-dressuur in Vidauban kreeg bij de Junioren een compleet Duits podium bij de strijd om de eerste individuele medailles. Europees kampoene werd Hannah Erbe met Carlos. Beste Nederlandse werd, net als in de landenproef, Lisanne Zoutendijk met Kostendrukker’s Ringo Star met 74,053% en een zevende plaats.

Lisanne Zoutendijk was met Ringo Star de beste Nederlander bij de Junioren.

Lisanne Zoutendijk was met Ringo Star de beste Nederlander bij de Junioren. Ze werd individueel zevende.
FACEBOOK | FOCUSSED.NL | ANNIEK VAN SCHAIK

Bondscoach Tineke Bartels: ,,Ik ben trots op de mentaliteit die mijn meiden hier hebben getoond. Dit is de internationale basis en deze ervaring hebben ze toch maar weer. We hebben drie Nederlandse Kür-finalistes, het reglementair maximale aantal!”

Marjan Hooge: ,,Helaas, Fulltime was niet helemaal fit.”

Pijp leeg
Marjan Hooge en Fulltime reden als eerste voor Nederland, maar de pijp was leeg. Toen volgde Laura Quint met de KWPN-hengst Velazquez (v. Krack C). De schimmelhengst werd nog heet in de proef en trok er enorm aan. ,,Het was een topproef, wat was ik blij!”, zei Laura Quint, ,,Lasso deed geen stap verkeerd!”. Met 71,632% werd het duo beloond.

Mercedes Verwey uit Hem reed met Zarah (v. Oscar) een iets minder fijne proef dan haar landenproef. In het stapgedeelte zakten jammer genoeg de punten.

Lisanne Zoutendijk stond met Kostendrukker’s Ringo Star even op 78%, totdat ze in het drafgedeelte per ongeluk aan galoppeerde. Ze herpakte zich weer in het galopgedeelte en eindigde op 74,053%. En kwam na haar proef meteen in een waterballet terecht van de dienstdoend arts, de hitte werd veel ruiters in hun jasjes en met name met hun veiligheidshelmen op te veel.

Zondag eindigt het EK met de individuele strijd om de medailles in de kür op muziek.

  Junioren EK-dressuur Vidauban 2015    
GOUD

Hannah Erbe (GER)

Carlos

78,026%
ZILVER

Semmieke Rothenberger (GER)

Geisha

77,579%
BRONS

Paulina Holzknecht (GER)

Well Fargo

75,553%

7.

Lisanne Zoutendijk (NED)

Ringo Star

74,053%

11.

Mercedes Verweij (NED)

Zarah

71,711%

13.

Laura Quint (NED)

Velazquez

71,632%

35.

Marjan Hooge (NED)

Fulltime

67,158%