archief
contact
+31 6 53239630

Young Riders en Junioren pakken zilver op EK-dressuur in Oliva

OLIVA – De jonge Nederlandse dressuurruiters doen het goed op het EK in het Spaanse Oliva. Zowel de Young Riders als de Junioren behaalden zilver in de landenwedstrijd. Duitsland won het goud in beide leeftijdsklassen.

OLIVA | KNHS

De jonge Nederlandse dressuurruiters doen het goed op het EK in het Spaanse Oliva. Zowel de Young Riders als de Junioren behaalden zilver in de landenwedstrijd. Duitsland won het goud in beide leeftijdsklassen.

Bondscoach Tineke Bartels was donderdag dan ook enorm trots. ,,Een goed stel meiden bij elkaar. Het gaat hartstikke goed hier. Ik ben er happy mee.”

Junioren
,,De Junioren hebben super gepresteerd”, vertelt Bartels. Lisanne Zoutendijk nam op de eerste dag de leiding bij de junioren met Kostendrukkers Ringo Star. ,,Lisanne presteerde op het juiste moment en zette haar beste seizoensprestatie neer. Ook Esmee Donkers had niet beter kunnen rijden met Zaffier. Febe van Zwambagt reed een proef met veel expressie, maar had wat last van spanning in de stap. Als dat verbetert, dan hebben we de komende dagen zeker nog kans op individuele medailles”, legt Bartels uit. In de landenproef eindigde Zoutendijk op de derde plaats, Donkers als vijfde en Van Zwambagt als zesde.

De omstandigheden op het hippisch centrum Oliva Nova in Zuid-Spanje zijn goed. ,,Het is niet zo dramatisch warm als vorig jaar in Vidauban. Er waait een lekker zeewindje.”

Jeanine Nieuwenhuis reed met TC Athene op een heel warm moment. ,,Ze zei dat ze wat last van de warmte had, maar aan het rijden lag het niet. Ze won de landenproef. Ik vond dat ze heel goed reed en ze heeft een heel imponerend paard.” Nieuwenhuis: ,,TC Athene was onverstoorbaar in deze hitte, echt een gevoel waar ik een enorme kick van krijg.”

Proef zonder fouten
Nieuwenhuis hielp haar team aan het zilver met een winnend percentage van 76,947. Jeanine Nekeman staat met Vlingh op de zevende plaats. ,,Een proef zonder fouten”, weet Bartels. Over de achtste plaats van Jasmien de Koeyer is de bondcoach ook te spreken. ,,Esperanza is nog een heel jong paard. In het grijze gebied, zaten nog wat kleine dingetjes, maar verder heel goed. Ik denk dat MDH Ohio van Lotte Meulendijks de beste proef van zijn leven heeft gelopen hier op het EK. Hij is niet meer de jongste, maar ziet er nog zo goed uit.” Meulendijks eindigde als dertiende.

 • Landenwedstrijd EK Dressuur 2016 Young Riders
  1. Duitsland, 221,842
  2. Nederland, 220,552
  -Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke), TC Athene (v.United), 76,947 (1)
  -Jeanine Nekeman (Hasselt), Vlingh (v.Flemmingh), 72,026 (7)
  -Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) Esperanza (v.Desperado FRH), 71.579 (8)
  -Lotte Meulendijks (Heeze), MDH Ohio (v.Indoctro), 70,737 (13)
  3. Denemarken, 213,869
 • Landenwedstrijd EK Dressuur 2016 Junioren
  1. Duitsland, 224,000
  2. Nederland, 220,136
  -Lisanne Zoutendijk (Nispen), Kostendrukkers Ringo Star (v.Riccione), 73,865 (3)
  -Esmee Donkers (Venhorst), Zaffier (v.Painted Black), 73,595 (5)
  -Febe van Zwambagt (Bergharen), FS Las Vegas (v.Lord Loxley), 72.676 (6)
  -Diana van de Bovenkamp (Voorthuizen), Corvette (v.Rhodium), 65,514 (45)
  3. Denemarken, 212,405

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share