Ludger Beerbaum vooraan in verregende Grote Prijs Mannheim

Share
  • 20 juli 2015 10:23

door: redactie, 20 juli 2015 10:23

MANNHEIM | STEGEN.NET | DPA

Ludger Beerbaum zegevierde zondag in de grotendeels verregende Grote Prijs van Mannheim. De Duitse routinier was de beste met zijn schimmel Chiara. Wout-Jan van der Schans was op plaats 20 de beste Nederlander.
Ludger Beerbaum won met Chiara de Grote Prijs op het CSI Mannheim.

Ludger Beerbaum won met Chiara de Grote Prijs op het CSI Mannheim.

In de Grote Prijs kwamen 48 combinaties in actie. Halverwege de proef moest de wedstrijd onderbroken worden vanwege heftige regen en windvlagen, waarbij meerdere hindernissen omvielen. Na een uur werd de wedstrijd hervat.

Klasse apart
Ludger Beerbaum was in de barrage een klasse apart. Met Chiara bleef hij foutloos in 41.61 en dat was ruim een seconde sneller dan de nummer twee, de Amerikaanse Beezie Madden met Cortes C. De voor Ukraine rijdende Duitse Katharina Offel reed Zipper naar de derde plaats.

Beerbaum was na afloop in de wolken. ,,Dit was de beste barrage die ik ooit met Chiara heb gereden! In de omloop ging het nog niet perfect, maar nu wel. Ik had de rit van Beezie nog gezien en dat gaf me de juiste stoot adrenaline.”

Beste Nederlander
Wout-Jan van der Schans was in Mannheim de beste Nederlander. In het basisparcours liep hij met Capetown vier strafpunten op, maar de tijd was redelijk snel. Ook Henk van de Pol hoorde met Willink een balk vallen, hij eindigde op plaats 25.

Johnny Pals en Vignet liepen tegen twee springfouten aan en dat was ook de score voor Albert Zoer en Gigolo.