Ludger Beerbaum start niet meer voor team: ‘het is tijd voor de jongere generatie’

  • 25 september 2016 11:26
door: redactie, 25 september 2016 11:26

Barcelona | STEGEN.NET | FN

Na 158 starts voor zijn land Duitsland is het ‘schluss’ voor Ludger Beerbaum. Hij zal niet meer in teamverband aan de start komen, maar wil individueel nog wel wedstrijden rijden. ,,Maar eerst maar eens vakantie vieren”, aldus de 53-jarige Beerbaum.
Ludger Beerbaum tijdens de Olympische spelen met Casello. foto: FEI | Richard Juilliart

Ludger Beerbaum tijdens de Olympische spelen met Casello.
FOTO: FEI | Richard Juilliart

In augustus 1985 reed Ludger Beerbaum zijn eerste landenwedtrijd. Dat was in Dublin. Na goede prestaties eerder dat jaar in Mannheim mocht Beerbaum met een wild card naar Ierland afreizen. Het zou het begin zijn van een indrukwekkende carrière.

Beerbaum maakte bij de Olympische spelen, waar hij met Casello bijdroeg aan het teambrons, bekend dat hij een stapje terug gaat doen. ,,Ik voel de hete adem van de jongere generatie in mijn nek. De sport is enorm gegroeid. Ik zit lekker in mijn vel, heb vrede met mijn besluit en het is goed om nu ruimte te maken”, zei Beerbaum tegen de Duitse ruiterbond FN.

Ludger Beerbaum nam afscheid in stijl: hij won zaterdag met het Duitse team de finale van de Nations Cup in Barcelona.

Een overzicht van de prestaties van Ludger Beerbaum vind je hier