Overijsselse titels voor Mariska Meenhuis en Shanice Roozeboom

Overijsselse titels voor Mariska Meenhuis en Shanice Roozeboom

17 augustus 2015 09:30 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

WANNEPERVEEN | STEGEN.NET

Mariska Meenhuis is zaterdag tijdens de Galoppade 2015 Overijssels kampioen geworden in de ZZ-licht. Ze was bij de titelstrijd in Wanneperveen de beste met Bentley. De titel bij het ZZ-springen was voor Shanice Roozeboom met Abrinosa.

In de zwaarste dressuurklasse bracht de afsluitende kür een flinke verschuiving teweeg. Kampioene Mariska Meenhuis eindigde in de gewone proef als vierde, maar in de kür zette de 37-jarige amazone uit Hengelo een dermate sterke proef neer dat ze met gemak de leiding overnam. Meenhuis werd met Bentley (v. Solitair) in de kür beloond met 67,00% en stond daarmee op eenzame hoogte.

Gerdien Hilgenberg werd in het klassement tweede met Chanel (v. Florencio) en de derde plek in de ZZ-licht was voor Marike Klok, die met Bowien-Rhodima (v. Rhodium) ook voor de regio Overijssel naar de Hippiade mag.

In de Z2 was het kampioenslint voor Linda Mars. Ook zij nam in de kür nadrukkelijk afstand van de concurrentie en pakte daarmee met Donna D (v. Sorento) de titel. Marieta Doornwaard eindigde met Luxform’s Zestful Spring (v. Jazz) als tweede. Karlijn Geelkerken won met Ecuador Vd (v. Ampère) de Z1.

Shanice Roozeboom krijgt de felicitaties. Ze werd met Abrinosa Overijssels ZZ-kampioen.

Shanice Roozeboom krijgt de felicitaties. Ze werd met Abrinosa Overijssels ZZ-kampioen.
FOTO: FACEBOOK

Springen
De ontknoping bij het ZZ-springen was spannend. Zeven combinaties bleven dubbel foutloos en keerden terug voor de beslissende barrage. Daarin bleek Shanice Roozeboom met Abrinosa (v. Emilion) de snelste. Leonie Jonkers volgde op iets meer dan een tiende van een seconde als tweede met Berghgraaf en Jan Weersink eindigde met C-Valentijn als derde.

De klasse Z werd gewonnen door Maud Wiefferink met Agono. Tweede werd Laura Brinkman met Beloma B. In de M was de titel voor Manon Damhuis met Miss Eowyn.