Marc Houtzager stuurt Sterrehof’s Voltaire naar zege op CSI Salland

Share
  • 3 oktober 2015 15:16

door: redactie, 3 oktober 2015 15:16

MARIĂ‹NHEEM | STEGEN.NET | WENDY SCHOLTEN

Marc Houtzager schreef vrijdagavond tijdens CSI Salland de internationale rankingproef op zijn naam. De ruiter uit Rouveen was in dit 1.45 succesvol met Sterrehof’s Voltaire (v. Now or Never M).
Marc Houtzager en Sterrehof's Voltaire bij de prijsuitreiking.

Marc Houtzager en Sterrehof’s Voltaire bij de prijsuitreiking.
FOTO: CSI salland | Digishots

Houtzager moest al als vierde van de in totaal 18 kanshebbers in de barrage van start. Hij liet Voltaire draaien op een dubbeltje, liet als geen ander galopsprongen weg zonder de controle over zijn paard te verliezen en dook schuin over de hindernissen. ,,Ik heb in m’n leven nog maar weinig van zulke krappe bochtjes gereden, zeker met dit paard”, bekent Houtzager. ,,Maar ik moest wel, want het waren m’n enige kansen om wat tijd te winnen. Er zaten er zoveel in de barrage.”

Succesvol jaar
Marc Houtzager kent een zeer succesvol jaar met al 26 internationale top-3 klasseringen en afgelopen twee weekenden nog twee tweede prijzen in de Grand Prix’s van Donaueschingen en Samorin. ,,Ik zit in een luxe positie momenteel, want ik heb een hoop goede paarden. Je ziet maar weer, als het loopt dan loopt het. Dan durf je ook meer risico te nemen in de barrage. Sterrehof’s Voltaire is ook in topvorm. Hij sprong hier gisteren ook al heel goed. Hij is er wel een poosje uit geweest, maar ik ben er van de zomer weer mee begonnen en hij heeft sindsdien alweer goede dingen gedaan. Zondag rijd ik hem in de Grote Prijs.”

Eerste indoor
CSI Salland is het eerste indoorwedstrijd van het nieuwe seizoen en een belangrijke op de agenda van Houtzager. ,,Het is een super mooi evenement. Ik kan hier zelf zes paarden starten en mijn stalruiter heeft drie jonge paarden mee. Het is hier super voor elkaar en de organisatie doet er alles aan om de ruiters naar het zin te maken. Het is fijn om hier het indoorseizoen te beginnen en eens dichterbij huis, wat ook wel eens relaxed is.”

Weerstand
Michael Greeve bood de meeste weerstand, maar toen hij zijn watervlugge Whitney BB (v. Nabab de Reve) een galopsprong extra liet maken naar de dubbelsprong verspeelde hij de winst. Op 0,14 seconde afstand werd hij tweede achter Houtzager. Er werd snel gereden in de barrage, maar bij dertien ruiters werd dat afgestraft met Ă©Ă©n of meer vallende balken.

Zo werd Leonie Jonkers derde met Brazzaville (v. Quasimodo Z), ondanks haar ruimere wendingen. Hilde Woudstra finishte als vierde met Titania (v. Clinton), voor de safe en foutloos rijdende Kirsten Rikkert op Winde R.A.G. (v. Sheraton).