Drentse ZZ-titel naar Daan van Geel en Bastiaan

Share
  • 17 februari 2013 11:38

door: redactie, 17 februari 2013 11:38

De Drentse indoortitel bij het ZZ-springen ging zaterdag naar Daan van Geel en zijn paard Bastiaan. In een directe barrage met Robert Roordink bleek Van Geel de beste. Het was voor de ruiter uit Gees zijn derde Drentse ZZ-titel.

Na twee omlopen in de ZZ waren alleen Van Geel en Roordink (met As Usual Ps) dubbel foutloos gebleven. Daan van Geel reed als eerste in de barrage. ,,Mijn idee was om een vlotte tijd neer te zetten, maar niet alle risico’s te nemen. Nul rijden stond voorop en dat is gelukt”, aldus Van Geel, die vervolgens moest afwachten hoe Robert Roordink het er vanaf zou brengen. Die bleek uiteindelijk flink sneller, maar de bij de RV Exloo aangesloten ruiter maakte wel twee fouten.

Daan van Geel (archief).

Daan van Geel (archief).

De derde plaats ging naar Maaike Koopmans met Soraya. De ZZ-kampioenen van 2010 kregen in de eerste omloop een balkje en misten daardoor de barrage. Koopmans kwalificeerde zich wel voor de nationale KNHS-kampioenschappen. Net als de nummers vier en vijf, Karim Fares (Riboy d’Alimat) en Jeroen Broek (Dollar Girl).

In de klasse Z streden vier combinaties in de barrage om de Drentse titel. De vier maakten er een mooie ontknoping van door alle risico’s te nemen. Lennard Vink eiste de hoogste eer op met Bux Bunny (v. Padinus). Weite Oldenziel eindigde met Ofichem’s Amirda als tweede. In de klasse M was Gert van den Hof de beste met Arion (v. Numero Uno).

Pony’s

De ZZ voor pony’s kreeg in Margot Norder een duidelijke kampioene. Zij bleef met Esmee als enige dubbel foutloos en hoefde dus geen barrage te rijden om Savanna van den Hof (Napoleon) achter zich te houden. De Z grote maat werd gewonnen door Miranda Harke met Charley, dankzij een prima barragerit. Bij de kleine pony’s klasse Z voerde Marleen Cath met Storm de ereronde aan.