Hengstencompetitie Indoor Groningen gaat vanwege gladheid niet door

  • 5 januari 2016 07:47
door: redactie, 5 januari 2016 07:47

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

De voor 5 januari geplande hengstencompetitie tijdens Indoor Groningen is afgelast! Dat heeft alles te maken met de gladheid. Voor Noord-Nederland is code rood afgekondigd. De internationale springrubrieken gaan wel door, zo is net duidelijk geworden. De hengstencompetitie wordt nu op maandag 11 januari georganiseerd.
De hengstencompetitie bij Indoor Groningen gaat vanwege gladheid niet door.

De hengstencompetitie bij Indoor Groningen gaat vanwege gladheid niet door.

De organisatie van Indoor Groningen besloot dinsdagmorgen dat de wedstrijden in Zuidbroek vandaag niet doorgaan. ,,Gezien de afgegeven code rood van het KNMI, vinden wij het als bestuur niet verantwoord de wedstrijden van vandaag door te laten gaan! Moet je de weg niet op, vooral niet gaan en dan al helemaal niet met een wagen met paarden”, aldus het bestuur.

In de loop van de dag wordt er meer duidelijk over een eventuele vervangende dag waarop de hengstencompetitie alsnog verreden zou kunnen worden.

[update]
De internationale springrubrieken gaan wel door! Dat meldt de organisatie van Indoor Groningen. ,,Inmiddels zijn alle grotere doorgaande wegen richting Zuidbroek goed begaanbaar en de weersverwachtingen voor a.s. donderdag, vrijdag en zaterdag zijn positief. We hebben dan ook besloten om de Internationale wedstrijden door te laten gaan!”

Of en wanneer de hengstencompetitie nog in Zuidbroek wordt verreden is onduidelijk. Daarover is Indoor Groningen in overleg met het KWPN.