Indoor Veendam is springlevend

Share
  • 22 november 2010 18:06

door: redactie, 22 november 2010 18:06

ZUIDBROEK – Met de KWPN-hengstencompetitie terug op het programma en een splinternieuwe bodem lijkt niets een succesvolle 49e editie van Indoor Veendam in Zuidbroek nog in de weg te staan. Op 24 december begint het evenement, dat na het afblazen van het NIC in Assen en Jumping Indoor Zuidlaren het enige overgebleven Noordelijke indoorevenement van aanzien is.

De piste in de Eurohal in Zuidbroek wordt voorzien van een nieuwe bodem.

De piste in de Eurohal in Zuidbroek wordt voorzien van een nieuwe bodem.

De begroting van het evenement is nog niet helemaal rond, maar de organisatie zegt er alle vertrouwen in te hebben. Onder andere de provincie Groningen heeft opnieuw steun toegezegd. ,,Door onze sponsors is het voor ons mogelijk een schitterend evenement te organiseren, dat alle facetten van de paardensport een podium biedt”, zo zegt het bestuur van de Stichting Ruitersport Noord-Nederland.

Indoor Veendam investeert in een nieuwe bodem. ,,We willen een kwalitatief hoogwaardig evenement neerzetten en daarbij horen uitstekende faciliteiten. We gaan zowel in de wedstrijdpiste als in de inrijbaan een nieuwe bodem leggen, eentje die licht is en veel veerkracht biedt.”

Het bestuur van Indoor Veendam wil een kwalitatief hoogwaardig evenement neerzetten. Daarbij horen uitstekende faciliteiten voor onder andere deelnemers en hun paarden. Daarop is het besluit genomen een nieuwe bodem te leggen. Het zal een bodem zijn bestaande uit een combinatie van zand en kunststof, een zogenaamde “lichte bodem”. Tijdens het concours zal er een soort laboratorium ingericht worden waarin dagelijks de kwaliteit van de bodem wordt bewaakt. Deze bodem gaat ook gebruikt worden in de ruime inspringpiste van 40 x 20 meter.

Na een jaar van afwezigheid zal de Eurohal in Zuidbroek op 30 december 2010 in het teken staan van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. Indoor Veendam heeft het KWPN de mogelijkheid geboden de Hengstencompetitie in Noord-Nederland te houden, nadat het NIC in Assen niet doorging. Er is met het KWPN een contract voor twee jaar afgesproken, wat inhoudt dat ook volgend jaar tijdens Indoor Veendam de Hengstencompetitie wordt verreden.

Naast de springpony’s komen ook de paarden in de klasses B tot en met ZZ in de piste om hun krachten te meten. Door de overweldigende opgave van de laatste jaren in de landelijke dressuurrubrieken, heeft het bestuur besloten een competitie op te zetten onder de naam DCIV (Dressuur Competitie Indoor Veendam). De beste combinaties over drie wedstrijden plaatsen zich op 29 december voor de finale. ’s Avonds zullen de winnaars van de eerste en tweede prijs van de dagrubrieken een verplichte kür op muziek gaan rijden.

Woensdag 5 januari 2011 zullen de dressuurpaarden in de klasses ZZ-licht, ZZ-zwaar en de Lichte Tour de strijd met elkaar aangaan. ’s Avonds zullen de beste combinaties hun kür op muziek rijden. Deze rubrieken zullen ’s avonds afgewisseld worden met showrubrieken. Er zijn contacten gelegd met deelnemers aan de WEG in Kentucky, maar een definitieve invulling is nog niet bekend.

Donderdag 6 tot en met zaterdag 8 januari 2011 zullen deelnemers uit meer dan tien landen strijden om de prijzen in de klasses 1.30m, 1.35m en 1.40m. Traditioneel gezien is de Grote Prijs, aangeboden door de Rabobank, de afsluiting van Indoor Veendam.

Stegen.net