Meer prijzengeld bij nieuwe editie CSI Eindhoven

Share
  • 20 maart 2016 13:11

door: redactie, 20 maart 2016 13:11

EINDHOVEN | STEGEN.NET
Topspringruiters vanuit de hele wereld trekken de eerste week van mei naar de Karpendonkse plas in Eindhoven om deel te nemen aan het hoog aangeschreven topsportevenement CSI Eindhoven.

CSI Eindhoven. Jessica Mendoza won in 2014 de Derby van Eindhoven en krijgt de complimenten van Wim van der Leegte.

Jessica Mendoza won in 2014 de Derby van Eindhoven en krijgt de complimenten van Wim van der Leegte.
FOTO: CSI EINDHOVEN

Het is alweer de derde editie sinds de herstart van het internationaal springconcours tijdens Hemelvaart en dat wordt gevierd met een verhoogde prijzenpot.

Meer animo
Bestuurslid Leopold van Asten: ,,We hebben de prijzenpot nog verder opgeschroefd zodat er nóg meer animo zal zijn vanuit ‘s werelds beste ruiters. De Grote Prijs op zondagmiddag 8 mei zal dit jaar met 61.800 euro gedoteerd zijn in plaats van 45.000 euro. Door deze stap te nemen, zijn er in Eindhoven nog meer wereldrankingpunten te verdienen, terwijl we al elke dag een rankingproef hadden.”

Met nog zeven weken te gaan, is de begroting nog niet helemaal sluitend maar het bestuur heeft er vertrouwen in dat ze op genoeg steun vanuit het bedrijfsleven en de sport kunnen rekenen. ,,We moeten er nog even aan trekken, maar proeven wel veel goodwill. Ook vanuit de ruiters hebben we veel aanvragen om te komen rijden. Degenen die het hoogst op de wereldranking staan krijgen voorrang, want topsport staat bij ons voorop!”, vertelt Leopold van Asten.

Ladies Day
Behalve paardensport is er meer op CSI Eindhoven. Traditiegetrouw is er op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, een Ladies Day waarbij dames met hun mooiste hoeden rond paraderen. Elke dag zijn er talrijke standhouders met ruitersportartikelen, maar ook mode items en lifestyle producten. Op donderdag en zondag zal er een shownummer zijn en op zaterdagavond is er een feestavond. CSI Eindhoven blijft gratis toegankelijk