archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam klopt Jur Vrieling in Eindhoven

EINDHOVEN — Jeroen Dubbeldam heeft zater­dag de Grote Prijs van Eindhoven gewon­nen. De kers­ver­se Nederlands kampi­oen uit Weerselo deed dat met zijn nieu­we topper BMC Van Grunsven Simon Says. Jur Vrieling werd fraai tweede.

Jeroen Dubbeldam.
Jeroen Dubbeldam.

Dubbeldam start­te als laat­ste van de zeven deel­ne­mers in de barra­ge en snoep­te nog iets­je af van de tijd van Vrieling. „Ik denk dat ik vaker in het zuiden kom rijden”, verkon­dig­de Dubbeldam opge­wekt na zijn over­win­ning. „Twee weken gele­den in Mierlo werd ik Nederlands Kampioen, nu win ik in Eindhoven de Grote Prijs. Ik ben blij dat de zon letter­lijk en figuur­lijk weer schijnt voor mij!” Dubbeldam had 44.18 secon­den nodig voor zijn fout­lo­ze rond­je, terwijl Jur Vrieling met VDL Emmerton 44.42 klok­te. De Egyptenaar Abdel Said werd derde met Avenir.

De beste amazo­ne in de Grote Prijs, Mareille Schröder, mocht een prach­ti­ge linge­rie­set van Marlies Dekkers in ontvangst nemen. De amazo­ne uit het Drentse Gees eindig­de met de 11-jari­ge KWPN-ruin Pino na de barra­ge op de vijf­de plaats in het 40 deel­ne­mers tellen­de veld.

NHP
gerelateerde berichten
Total
0
Share