Joy Lammers valt op in kwalificatie derby CH Eindhoven

Joy Lammers valt op in kwalificatie derby CH Eindhoven

5 mei 2016 23:52 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EINDHOVEN | STEGEN.NET
Springamazone Joy Lammers, vorig jaar winnares van de Derby van CSI Eindhoven, steekt haar ambitie niet onder stoelen en banken. Door donderdagavond op de eerste dag van CSI Eindhoven de Derby kwalificatie om de Eindhovens Dagblad Prijs te winnen met Zomerfee van de Broekkant (v. Oklund), laat ze weten in vorm te zijn voor de hoofdrubriek op zaterdagmiddag.

CH Eindhoven. Joy Lammers met Zomerfee van de Broekkant.

Joy Lammers met Zomerfee van de Broekkant.
FOTO: DIGISHOTS

Er waren 32 deelnemers die aan de start verschenen van de Derby kwalificatie op 1.40m niveau. Extra bijzonder aan deze rubriek is dat een deel van het parcours over natuurlijke hindernissen gaat en dat de paarden al wat kunnen wennen aan de hoge Derby wal voor zaterdagmiddag. In totaal bleven vijf combinaties foutloos. Ook bestuurslid Frans Wijlaars op Charlton (v. Quasimodo Z) liet alle balken in de lepels liggen, maar finishte net buiten de toegestane tijd en werd met één strafpunt zesde.

Suus Kuyten leek de beste rit te hebben gereden met haar hengst Dallas du Domaine Z (v. Darco), maar Joy Lammers wist maar liefst zes seconden onder haar tijd te duiken. ,,Ik wilde Zomerfee niet plat jagen, maar wel vlot rijden. Yves Houtackers, mijn trainer zei: ‘Er is best veel prijzengeld, dus probeer maar vooraan te eindigen’. Ik zag dat Carlos Ribas als enige aan de rechterkant van de wal naar beneden sprong om daarna in de landing meteen rechtsaf over de hindernis te springen. Dat deed ik ook en dat leverde mij zoveel tijdwinst op!”, vertelt de winnares.

Geen geheim
Een geheim voor het winnen van Derby-rubrieken heeft Joy Lammers niet, want van tevoren oefenen doet ze niet. ,,Zomerfee pakt gewoon heel goed aan. Twee jaar geleden liep ze hier in Eindhoven haar eerste Derby, vorig jaar won ze en nu ging ik er maar gewoon vanuit dat ze het weer zou doen. Ze was fijn te rijden, scherp en had er echt zin in. En wat is het prachtig hier. De graspiste ligt er goed bij, het weer is super. CSI Eindhoven is in mijn ogen het mooiste concours van Nederland. Op een grasbodem rijden is toch wel heel erg mooi.”

De hoogste rubriek, de 1.50m Rabobank Prijs, werd gewonnen door de in Weert gevestigde Ier Darragh Kenny met Catuso (v. Canto). Beste Nederlander hier was Johnny Pals die de tweede positie met Fernando (v. For Pleasure). Doron Kuipers won met Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) de Hansen Dranken Prijs voor zes- en zevenjarige paarden. De Tjechische Emma Augier de Moussac, die in Weert begeleid wordt door Vincent Voorn, was met Copia (v. Cobra) winnares van de 1.35m Bazelmans AVR Prijs. Verder was er een Amerikaanse overwinning door Alexandra Crown in de 1.30m Wijlaars Prijs.