archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs CHIO Rotterdam naar Luciana Diniz met Fit for Fun

ROTTERDAM — Het 68e CHIO Rotterdam kreeg zon­dag met Luciana Diniz een Portugese win­na­res. De 45-jarige Diniz, gebo­ren in Brazilië, was in de bar­rage met zeven­tien deel­ne­mers de snel­ste. Harrie Smolders werd gedeeld derde met zijn super sprin­gende Emerald N.O.P.
Luciana Diniz won met Fit for Fun de Grote Prijs CHIO Rotterdam.

ROTTERDAM | STEGEN.NET | ANP | CHIO

Het 68e CHIO Rotterdam kreeg zon­dag met Luciana Diniz een Portugese win­na­res. De 45-jarige Diniz, gebo­ren in Brazilië, was in de bar­rage met zeven­tien deel­ne­mers de snelste.

De springama­zone ging met haar paard Fit For Fun 13 fout­loos rond over het par­cours in het Kralingse Bos in 41,49 secon­den en ver­diende daar­mee 50.000 euro.

Luciana Diniz won met Fit for Fun de Grote Prijs CHIO Rotterdam.
Luciana Diniz won met Fit for Fun de Grote Prijs CHIO Rotterdam.
FOTO: CHIO ROTTERDAM

De Amerikaan Kent Farrington werd met Creedance tweede in een tijd van 41,95 secon­den. Harrie Smolders moest de derde plaats delen met de Amerikaan McLain Ward. Smolders klokte met Emerald NOP 42,89, pre­cies dezelfde tijd als Ward. Het leverde bei­den een che­que van 25.000 euro op.

Smolders haalde in zijn rit alles uit de kast. Na zijn rit ging Smolders aan de lei­ding, maar ach­ter hem kwa­men nog een paar snel­heids­dui­vels aan de start.

Emerald N.O.P. sprong zowel in de Furusiyya FEI Nations Cup op vrij­dag als in de Grote Prijs van­daag geen balk naar bene­den. „Dat doe ‘ie wel vaker!”, lacht Harrie Smolders. „Maar in Rotterdam met zo’n deel­ne­mers­veld en dan in beide hoofd­proe­ven geen enkele fout maken, dat is niet voor veel paar­den weggelegd!”

Smolders naar Rio?
De uit­mun­tende pres­ta­ties dit week­end geven Harrie Smolders wel­licht weer een zetje in de juiste rich­ting naar een even­tu­ele teamplek op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. „Ik hoop dat dit inder­daad helpt, Emerald steekt in heel goede vorm dit jaar en dit week­end is daar een beves­ti­ging van. Door te pie­ken in de Wereldbekerfinale heb ik laten zien dat Emerald een kam­pi­oen­schaps­waar­dig paard is en met de pres­ta­ties dit week­end en eer­der in Rome heb­ben we laten zien dat de vorm daar is. Nu is het de kunst om hem in deze vorm te hou­den”, besluit Smolders.

Oud-win­naar Marc Houtzager moest genoe­gen nemen met de zesde plaats, Gerco Schröder werd zevende. Leopold van Asten ein­digde met twaalf straf­pun­ten als vijf­tiende, Jeroen Dubbeldam moest in de bar­rage stop­pen omdat de teu­gels van zijn paard Carusso LS La Silla braken.

gerelateerde berichten
Total
1
Share