Grote Prijs CHIO Rotterdam naar Luciana Diniz met Fit for Fun

Share
  • 26 juni 2016 19:51

door: redactie, 26 juni 2016 19:51

ROTTERDAM | STEGEN.NET | ANP | CHIO

Het 68e CHIO Rotterdam kreeg zondag met Luciana Diniz een Portugese winnares. De 45-jarige Diniz, geboren in Brazilië, was in de barrage met zeventien deelnemers de snelste.

De springamazone ging met haar paard Fit For Fun 13 foutloos rond over het parcours in het Kralingse Bos in 41,49 seconden en verdiende daarmee 50.000 euro.

Luciana Diniz won met Fit for Fun de Grote Prijs CHIO Rotterdam.

Luciana Diniz won met Fit for Fun de Grote Prijs CHIO Rotterdam.
FOTO: CHIO ROTTERDAM

De Amerikaan Kent Farrington werd met Creedance tweede in een tijd van 41,95 seconden. Harrie Smolders moest de derde plaats delen met de Amerikaan McLain Ward. Smolders klokte met Emerald NOP 42,89, precies dezelfde tijd als Ward. Het leverde beiden een cheque van 25.000 euro op.

Smolders haalde in zijn rit alles uit de kast. Na zijn rit ging Smolders aan de leiding, maar achter hem kwamen nog een paar snelheidsduivels aan de start.

Emerald N.O.P. sprong zowel in de Furusiyya FEI Nations Cup op vrijdag als in de Grote Prijs vandaag geen balk naar beneden. ,,Dat doe ‘ie wel vaker!”, lacht Harrie Smolders. ,,Maar in Rotterdam met zo’n deelnemersveld en dan in beide hoofdproeven geen enkele fout maken, dat is niet voor veel paarden weggelegd!”

Smolders naar Rio?
De uitmuntende prestaties dit weekend geven Harrie Smolders wellicht weer een zetje in de juiste richting naar een eventuele teamplek op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. ,,Ik hoop dat dit inderdaad helpt, Emerald steekt in heel goede vorm dit jaar en dit weekend is daar een bevestiging van. Door te pieken in de Wereldbekerfinale heb ik laten zien dat Emerald een kampioenschapswaardig paard is en met de prestaties dit weekend en eerder in Rome hebben we laten zien dat de vorm daar is. Nu is het de kunst om hem in deze vorm te houden”, besluit Smolders.

Oud-winnaar Marc Houtzager moest genoegen nemen met de zesde plaats, Gerco Schröder werd zevende. Leopold van Asten eindigde met twaalf strafpunten als vijftiende, Jeroen Dubbeldam moest in de barrage stoppen omdat de teugels van zijn paard Carusso LS La Silla braken.