Luciana Diniz vooraan in Zürich, Marc Houtzager beste Nederlander

Share
  • 27 januari 2013 18:55

door: redactie, 27 januari 2013 18:55

ZÜRICH
Marc Houtzager is er zondag als enige Nederlandse springruiter in geslaagd wereldbekerpunten te pakken in Zürich. Hij werd in de Mercedes Classic, het afsluitende onderdeel van het lucratieve Zwitserse evenement, tiende. De Oranje-international uit Rouveen maakte met Sterrehof’s Tamino een springfout in het eerste parcours en mocht derhalve niet terugkomen voor de barrage.

Luciana Diniz met Lennox, de winnaars van de wereldbeker in Zurich 2013. ©Karl-Heinz Frieler/FEI

Luciana Diniz met Lennox, de winnaars van de wereldbeker in Zurich.  ©Karl-Heinz Frieler/FEI

Daarin hadden slechts vier combinaties startrecht. De Portugese amazone Luciana Diniz bleef met Lennox opnieuw foutloos en was met een eindtijd van 35,17 seconden een fractie sneller dan de Zweed Rolf-Göran Bengtsson (Casall la Silla). Het leverde haar een auto van de sponsor op. Bengtsson ging met 36.000 euro naar huis. De Duitser Christian Ahlmann (Codex One) werd derde. Hij gaf een kwart seconde toe op de winnares.

Gerco Schröder tikte met Seoul, die hij ditmaal bereed in plaats van zijn olympische toppaard London, een balk af en overschreed bovendien de toegestane tijd. Die stond met 69 seconden erg scherp. Jeroen Dubbeldam (Utascha SFN) verliet de ring met 8 strafpunten en gaf vooral zichzelf de schuld.

In het WB-klassement bleef Sergio Alvarez Moya leider met 75 punten, Ahlmann naderde hem tot op 3 punten. Houtzager steeg dankzij de 7 punten van Zürich naar de negende plaats en maakt derhalve een goede kans op deelname aan de finale in Göteborg. De laatste kwalificatiemogelijkheden zijn Bordeaux en Den Bosch.