Duitser Philip Rüping de beste in Grote Prijs CSI Twente

Share
  • 10 juli 2016 19:22

door: Willem Pfeiffer, 10 juli 2016 19:22

GEESTEREN | STEGEN.NET

De Grote Prijs van het CSI Twente in Geesteren werd zondag gewonnen door de Duitser Philip Rüping. De 32-jarige ruiter startte met Copperfield als tweede in de barrage en klopte Joe Whitaker. Aniek Poels was op plaats acht de beste Nederlander.
CSI Twente Geesteren 2016. Philip Rüping met Copperfield. foto: Jet Bonvanie/Kiek4Fun

Philip Rüping met Copperfield.
FOTO: JET BONVANIE | KIEK4FUN

Acht deelnemers wisten tot de barrage door te dringen, waarbij voor de Nederlanders slechts een bijrol was weggelegd. Rüping reed als tweede en hoefde pas bij de laatste rit, die van Joe Whitaker en Lola, echt te vrezen. Maar Whitaker, die al de eerste kwalificatie op de Erve Maathuis won, was enkele tienden langzamer.

Rüping pakte de hoofdprijs tot zijn eigen verbazing. ,,Toen ik hier van de week een kop koffie nam en de lijst van vroegere winnaars bekeek, zag ik allemaal namen van bekende ruiters en paarden en bedacht ik dat het wel wat zou zijn als ik daar tussen zou komen te staan”, aldus de dolgelukkige Philip Rüping.

De ruiter uit Mühlen: ,,Eerlijk gezegd heb ik nooit durven dromen dat het me zou lukken, maar nou is het nog gebeurd ook. In vergelijking met hun heb ik echter nog wel een weg te gaan. Dit is na een drie ster in Polen vorig jaar pas mijn tweede overwinning in een internationale Grote Prijs, hopelijk kan ik die anderen een beetje achterna.”

Met de hulp van zijn vader, praktiserend arts, heeft Rüping in elk geval een aardig fundament gelegd. De rappe Britten en de rest van de concurrentie beten hun tanden stuk op de Duitser die de eerste dagen in Geesteren nog niet het optimale ritme kon vinden, maar zondag niet te kloppen bleek. ,,Copperfield is prima in vorm en we hebben vooraf een plannetje bedacht hoe we het hier moesten aanpakken om het vandaag goed op de rit te hebben. Dat is prima gelukt.”

Schouderblessure
Pas twee weken geleden klom Philip Rüping weer op de rug van een paard, nadat hij vanwege een schouderblessure vier weken lang op non-actief had gestaan. ,,Ik ben mijn team heel erg dankbaar dat een maand lang de paarden aan de gang heeft gehouden”. De winnaar fleurde zijn debuut op het Erve Maathuis daarmee meteen op met de hoofdprijs, een fonkelnieuwe Mercedes.

Aniek Poels uit Swolgen was de enige Nederlandse in de barrage, ze eindigde als achtste met haar paard Athene. Gert-Jan Bruggink was de beste Overijsselaar op de 26e plek. De nummers één, twee en drie wonnen een auto.

Uitslag Grote Prijs CSI Twente 2016 

  ruiter paard strpnt
1 Philip Rüping
GER
Copperfield
v. Contendro I
0-37.97
2 Joe Whitaker
GBR
Lola V
v. Locarno
0-38.35
3 William Funnel
GBR
Billy Congo
v. Vechta
4-34.95