Dermott Lennon met Loughview Lou-Lou winnaar CSI Twente

Share
  • 7 juli 2013 18:27

door: redactie, 7 juli 2013 18:27

Dermott Lennon is winnaar geworden van de Grote Prijs van het CSI Twente. De Ierse ruiter was onder de stralende Twentse zon met Loughview Lou-Lou de beste in het hoofdnummer van de 39e editie.

De piste van het CSI Twente in Geesteren.

De piste van het CSI Twente in Geesteren.

De Ierse wereldkampioen van 2002 was de snelste foutloze van acht deelnemers die erin slaagden de barrage te halen op het selectieve parcours van Rob Jansen. Tweede werd Michel Hendrix, die met Wait and See ruim twee seconden langzamer was.

Achter de Argentijn José Maria Larocca met Gde Matrix eindigde Willem Greve na een springfout als vierde met de negenjarige bruine hengst Carambole. Jur Vrieling pakte met Zirocco Blue de zesde plaats. Vrieling kreeg in de barrage twee springfouten met zijn schimmel. Albert Zoer maakte met Wollie Bollie vier fouten in het basisparcours.

Dermott Lennon had het donderdag, toen hij zijn eerste van twee Mercedessen won door de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs op zijn naam te schrijven, al gezegd: ,,Lou-Lou is het meest competitieve paard dat ik ooit heb gereden. Ze is ook gewoon heel snel.” De merrie maakte die faam op het volgepakte Erve Maathuis meer dan waar. Als vierde starter reed de Ier haar naar de koppositie om die niet meer af te staan. En daarmee kwam precies uit wat Dermott Lennon beoogde toen hij besloot Lou-Lou na de wedstrijd voor de Nations Cup in Aken niet meer in de Grote Prijs te starten. “Ik wilde haar daar niet overvragen. Geesteren paste mooi in mijn opbouw voor dit seizoen richting het EK.”

De Limburger Michel Hendrix trad bijna in de voetsporen van zijn oom Emile, die in 2002 op het Erve Maathuis zegevierde met Audi’s Finesse. Dat gebeurde in het jaar dat Dermott Lennon in Jerez de la Frontera met Liscalgot zijn wereldtitel veroverde, nadat de Ier met hetzelfde paard in 2001 in Geesteren tweede was geworden achter Markus Beerbaum en Royal Discovery. ,,Emile helpt me vaak en was er ook vandaag bij om me nuttige tips te geven. Maar als je me gisteren had gezegd dat ik hier vandaag als nummer twee zou zitten, had ik dat niet geloofd. Wait and See deed het geweldig.”

Michel Hendrix werd met Wait and See fraai tweede in Geesteren.

Michel Hendrix werd met Wait and See fraai tweede in Geesteren. ©Jacob Melissen

Willem Greve was als tweede starter wat minder tevreden, omdat hij naar eigen zeggen Carambole niet goed rondstuurde in de extra omloop. ,,Ik had hem beter voor de hindernis moeten brengen waar de balk viel. Ze is normaal niet de snelste van allemaal, maar dit had anders gemoeten. Dat ligt niet aan de hengst maar aan mij. Ik heb wel betere barrages gereden.”

De barrage van het CSI Twente in beeld.