Lysanne Kruizinga en vader Erik beginnen sterk bij Hippisch Holtrijk

  • 2 juli 2016 13:17

door: Steven Stegen, 2 juli 2016 13:17

blokjeGrolloo | STEGEN.NET

De familie Kruizinga drukte een duidelijk stempel op de eerste dag van de tweede editie van Hippisch Holtrijk. Zowel vader Erik als dochter Lysanne wonnen rubrieken. De 13-jarige Lysanne kwam ook in actie met haar schimmel Early Grey, waarmee ze naar het EK gaat.

Lysanne Kruizinga startte Early Grey (of Elberta VDK, zoals de schimmel op het paspoort heet) vrijdagmiddag in de klasse M. In het eerste parcours maakten ze twee fouten en in het tweede parcours ging op de laatste sprong een balkje naar beneden.

Lisanne Kruizinga met Early Grey

Lysanne Kruizinga en Early Grey, het paard waarmee ze naar het EK mag.
Steven Stegen

De 13-jarige amazone uit Schoonloo baalde daar een beetje van, maar stak de hand in eigen boezem. ,,Het was mijn schuld. Ik was zelf de tel een beetje kwijt.” Toch waren er ook hele mooie sprongen te zien en Lysanne kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar het Europees kampioenschap voor Children. ,,Ik heb er heel veel zin in.”

Mooie rit Renate Beuving
De overwinning in het M-klassiek ging naar Renate Beuving, die in keurige stijl met G.Eleven als snelste door de barrage ging. De amazone uit Odoorn had in de eerste omloop geluk op de laatste oxer, nota bene een sponsorhindernis van haar eigen stal, maar het bleef liggen. G.Eleven liet zien weinig moeite te hebben met de hindernissen. Jos Hofman pakte de tweede plaats en Maureen Bonder eindigde als derde.

In het M-progressief schitterde Jan Willem IJbema. Hij eiste met Feandro OH de overwinning op en pakte bovendien met Felisa OH de tweede plaats. Ondanks haar fout werd Lysanne Kruizinga nog mooi vijfde.

Lysanne Kruizinga startte ook in de klasse L, waarin ze met Fireball het eerste parcours wist te winnen, ten koste van Job Oldenziel. Vader Erik Kruizinga volgde dat voorbeeld. Hij won daarna het L-progressief met Gentle, met opnieuw Job Oldenziel met Good Luck op de tweede plaats.