Pim Mulder wint 1.40 op kleintje CH Eext

Share
  • 29 september 2020 19:31

door: redactie, 29 september 2020 19:31

🐴 Eext
📝 STEGEN.NET

Pim Mulder zegevierde bij kleintje CH Eext in de 1.40-rubriek. Met zijn schimmel Hazelhorst (v. Cardento) klopte hij Lysanne Kruizinga. Wim Pomp eindigde als derde.

Vanwege corona ging het traditionele CH Eext tijdens Pinksteren niet door. Een uitgeklede versie bleek later in het seizoen toch mogelijk, compleet met aangespannen rubrieken.

Pim Mulder met Hazelhorst (archief).

In het 1.40 was de deelname minder groot dan bij het reguliere CH Eext, maar met 13 starts was het toch een leuke wedstrijd, waarin opvallend goed werd gereden. Maar vier van de 13 combinaties maakte een fout in het basisparcours en dus was een volle en spannende barrage gegarandeerd.

De ervaren Pim Mulder zette de wedstrijd relatief gemakkelijk naar zijn hand. Hij rondde met Hazelhorst de ronde op tijd foutloos af in 31.64 seconden. Lysanne Kruizinga bood knap tegenpartij, maar de jonge amazone redde het niet. Met Erunella D kwam Kruizinga tot een tijd van 31.95, waarmee de amazone uit Schoonloo op een prima tweede plaats belandde.

Wim Pomp mocht als derde opstellen met Ga la Vie PH. Daan van Geel volgde op plaats vier met Guus.

Het ZZ-parcours werd in Eext gewonnen door Tessa Hoeksema en Germette E. Met een verschil van slechts Ă©Ă©n honderdste gaf ze Pim Mulder (Fabrice) het nakijken. Lysanne Kruizinga deed ook hier prima mee met een derde plaats in het zadel van Gentle. De Z-rubriek werd een prooi voor Chantal Windstra en Foberlina.