Auke de Jong wint spannende L-rubriek bij Indoor Tolbert

  • 31 maart 2016 19:01
door: Steven Stegen, 31 maart 2016 19:01

TOLBERT | STEGEN.NET
Auke de Jong eiste donderdag bij Indoor Tolbert de overwinning op in het klassiek parcours klasse L van groep 4. In de volle, maar mooie barrage was de ruiter uit Rutten de snelste met Guus.

Auke de Jong en Guus tijdens de prijsuitreiking in Tolbert.

Auke de Jong en Guus tijdens de prijsuitreiking in Tolbert.
FOTO: STEVEN STEGEN

Parcoursbouwer Jan Oldejans had of te licht gebouwd, of de deelnemers waren gewoon goed in vorm. Hoe dan ook, er bleven niet minder dan 22 combinaties foutloos, op een totaal aantal starts van 52. Als je in zo’n sterk bezette barrage met uiteindelijk meer dan een seconde voorsprong wint, dan mag je zeker trots zijn.

Jaar bezig
Dat leek bij Auke de Jong zeker het geval. Hij is nu zo’n jaar bezig met de vijfjarige ruin Guus, een zoon van Zirocco Blue, uit een moeder van Goodwill. De barragerit was een juweeltje. Halverwege de rit hing de overwinning al in de lucht. Uiteindelijk stopte de tijd op 35.90.

Lysanne Kruizinga pakte met Early Grey de derde plaats.

Lysanne Kruizinga pakte met Early Grey de derde plaats.
FOTO: STEVEN STEGEN

Daarmee was Auke de Jong ruimschoots sneller dan de nummer twee, Pytrck Adema met Wadro’s Fidin, die 38.98 nodig had. Met een nette rit eiste Lysanne Kruizinga uit Schoonloo de derde plaats op met Early Grey. Clubgenote Mieke Timmermans werd vierde met Hunzehoeve’s Make my Day. Stylist Lennard de Boer werd met een fraaie trainingsrit met Fabalia vijfde.

De woensdag verreden L-rubrieken werden gewonnen door Susanne Vegter met Wednesday en Tessa Hoeksema met Guess.