archief
contact
+31 6 53239630

Deborah Dollee en Alibi kampioen ZZ-licht op Hippiade

ERMELO – Deborah Dollee eiste bij de Hippiade de KNHS-titel op in de ZZ-licht. Met de aansprekende door haar zelf gefokte zwarte Alibi (v. Ferro) maakte de amazone uit Wijdewormer een sterke indruk. Zoë Schipper werd zevende. De jury keek heel verschillend tegen haar proef aan.
Deborah Dollee werd met Alibi kampioen in de ZZ-licht tijdens de Hippiade. foto: Steven Stegen

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Deborah Dollee eiste bij de Hippiade de KNHS-titel op in de ZZ-licht. Met de aansprekende door haar zelf gefokte zwarte Alibi (v. Ferro) maakte de amazone uit Wijdewormer een sterke indruk.
Deborah Dollee werd met Alibi kampioen in de ZZ-licht tijdens de Hippiade. foto: Steven Stegen
Deborah Dollee werd met Alibi kampioen in de ZZ-licht tijdens de Hippiade.
FOTO: Steven Stegen

Het podium van de klasse ZZ-licht bestond naast de opvallende Alibi uit de San Amour-nakomelingen San Siro met Jennefer Sekreve op plaats twee en San Furst Platium met Lotje Schoots op plaats drie.

Marloes Oosterhof en Emmerson tijdens de Hippiade. foto: Steven Stegen
Marloes Oosterhof en Emmerson tijdens de Hippiade.
FOTO: Steven Stegen

Kampioene Deborah Dollee kon haar geluk niet op. ,,De laatste tijd ging het al heel goed. Ook op de regiokampioenschappen in Noord Holland. Vandaag viel alles op z’n plek. Ik train met mijn vriend Sander Marijnissen. Hij heeft Alibi ook al een keer in de Lichte Tour gestart.”

Veel tijd gegeven
,,Ik heb Alibi veel tijd gegeven. Hij was als driejarige 1.63m, nu is hij elf jaar oud en 1.75m. Als vijfjarige wonnen we alles in de Subli Cup. Ik kon hem toen wel verkopen, maar heb hem zelf gefokt. Wil hem niet kwijt. Ik ga Alibi nu ZZ-zwaar starten en dan zien we wel hoe het loopt.”

Oosterhof negende
Marloes Oosterhof uit Zuidbroek werd negende. Ze moest als eerste starten met Emmerson. Het begin van de proef ging minder goed. Emmerson toonde spanning en maakte fouten. Dat was jammer, want de combinatie herstelde zich heel overtuigend. Oosterhof behaalde 68,833%.

Zoë Schipper na haar proef met Venice. foto: Steven Stegen
Zoë Schipper na haar proef met Venice.
FOTO: Steven Stegen

Verschillen bij Schipper
Zoë Schipper uit Buinen nam de zevende plaats in met Venice. De drie juryleden waren het grondig oneens met elkaar. Schipper behaalde scores van 70,750%, 63,375% en 73,625%. Verschillen waar geen verklaring voor valt te geven en die op een kampioenschap als de Hippiade ook niet voor horen te komen.

Hieronder kun je foto’s bestellen die zijn gemaakt tijdens de Hippiade 2016

Total
17
Shares
gerelateerde berichten
Total
17
Share