Dressuurtitels Hippiade voor Van Voorst en Scholtens

Share
  • 6 september 2009 17:40

door: redactie, 6 september 2009 17:40

ERMELO – De Z2-dressuur is op de Hippiade met grote voorsprong gewonnen door Sanne van Voorst met Ushi. Ze reed een geweldige kur op muziek die werd beloond met een percentage van 73,75%. Dit leverde haar een eindscore op van 72,18%. Met dit resultaat bleef ze de concurrentie ruim voor.

De eerste drie in de Z2-dressuur op de Hippiade. ©Roos Meertens

De eerste drie in de Z2-dressuur op de Hippiade. ©Roos Meertens

Met het paard Ushi vormde Van Voorst op de Hippiade een gelegenheidscombinatie. Ze vertelt: ,,Ik rijd dit paard slechts een paar weken voor de eigenaresse Teresa van Wilgenburg. In haar vakantie mocht ik haar paard rijden en toen zij door persoonlijke omstandigheden niet meer kon starten, ging ik hem rijden op de Overijsselde Regiokampioenschappen. We werden geselecteerd en dat we hier ook winnen is echt grandioos! Ik had het absoluut niet verwacht en ben er heel erg blij mee.”

Op meer dan drie procent achterstand was het Thamar Zweistra met Hexagon’s Wonderella die de zilveren medaille behaalde met 68,81%. De derde plaats en een bronzen medaille was er voor Diana Meys met Nobilis met een eindscore van 67,00%. Loes Corsel greep met haar vierde plaats net buiten de medailles. De Drentse kampioene behaalde met Ramazotti een totaal van 66,00%.

Ook de Z1 kreeg een afgetekende kampioene: Emmelie Scholtens met Westenwind. De wereldkampioenen bij de jonge dressuurpaarden behaalden 66,10%. Scholtens blijft overigens de vaste amazone van Westenwind, ook na haar vertrek bij Stal Laarakkers. Het brons in de Z1 was voor Kyra Klinkers met Tara met 65%. De M2 werd gewonnen door Diana Hartmann met Vroendeal’s Rose met 68,10% Daarna volgde Dieuwke Beljon met Kasparov en als derde Miranda Trip met Wiebe. In de M1 zegevierde Lynne Maas met Zamora en werd Floor Vos fraai tweede met WeeJee.

Stegen.net | KNHS