Piet Raijmakers pakt zege op Jumping Lichtenvoorde en verstoort Achterhoeks feestje

Piet Raijmakers pakt zege op Jumping Lichtenvoorde en verstoort Achterhoeks feestje

10 oktober 2016 18:07 Uit Door Wendy Scholten
Deel dit met je vrienden

Lichtenvoorde | STEGEN.NET

Net als de eerste editie van Jumping Lichtenvoorde drie jaar geleden was het Piet Raijmakers die op zaterdagavond het Achterhoeks feestje kwam verstoren. De Brabander die 170 kilometer moest rijden vanuit Asten won de 1.40m Grote Prijs met zijn achtjarig toekomstpaard Van Schijndel’s Belle (Berlin x Carthago).
Jumping Lichtenvoorde. Micky Morssinkhof overhandigt de PSC Bokaal aan winnaar Piet Raijmakers. foto: Wendy Scholten

Micky Morssinkhof overhandigt de PSC Bokaal aan winnaar Piet Raijmakers.
FOTO: Wendy Scholten

De barrage met elf ruiters was sensationeel. Maar liefst zes daarvan finishten tussen de 40.03 en 40.99 seconden, wat veel over de concurrentie zegt.

Prachtige sport
Nadat het publiek klokslag 20.00 uur massaal naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde toog, werden ze getrakteerd op prachtige sport met elf barragekandidaten uit 47 starts. Kevin Olsmeijer opende als eerste de aanval en zou uiteindelijk tweede met Dalvaro RK (v. Calvaro Z) en vierde met Bredero (v. Namelus R) worden.

Megan Laseur nestelde zich op de derde plaats met Quisas Diamant. Voor de lokale favorieten Monique Veldhuis met Emma-Rosina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en PSC-stalamazone en laatste starter Ester Blekkink op Happy Girl (v. Nonstop) zaten er een vijfde en zesde prijs in.

,,Of ik het Achterhoeks feestje verstoor? Dat doe ik ook het liefst”, grijnst Piet Raijmakers, die bekend staat als gangmaker. De zege van 500 euro en Anemone Horse Trucks deken maken de twee uur durende rit vanuit Asten goed.

Topaccommodatie
,,Ik vind dit een topaccommodatie om de winter mee te beginnen. Het wordt al bijna traditie om op Jumping Lichtenvoorde te rijden. Van Belle, waarmee ik won, heb ik heel hoge verwachtingen. We hebben haar nu bijna een jaar en ik denk dat dit één van mijn Grand Prix paarden van volgend jaar wordt. Het is de eerste keer dat ik haar snel reed in een barrage. Ze was nog zoekende, maar deed heel goed mee. Ik heb het denk ik gewonnen door haar grote galop. Voordat we haar kochten, liep ze trouwens in Duitsland. Ze werd getipt door degene die Rascin destijds ook ontdekte. Als ze maar een klein beetje in zijn voetsporen stapt, kan ik er alleen maar heel blij mee zijn.”

Micky Morssinkhof feliciteerde in de prijsuitreiking de topzes met hun resultaat en gaf een extra knuffel aan haar eigen Happy Girl (v. Nonstop), die met Ester Blekkink knap zesde werd. Ze kan niet wachten tot ze hersteld is van haar gebroken enkel om de hete, maar fantastisch springende merrie zelf weer te rijden.