Piet Raijmakers klaar voor de strijd tijdens Outdoor Vragender

Share
  • 6 september 2020 17:13

door: Wendy Scholten, 6 september 2020 17:13

📌 Vragender
📝 Persbericht | STEGEN.NET
📸 Wendy Scholten

Piet Raijmakers jr. ontbreekt als drievoudig winnaar niet bij Outdoor Vragender op 11 en 12 september. ,,Je zou het bijna een traditie kunnen noemen”, lacht de Brabantse springruiter.

En dus komt hij graag opnieuw naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde. ,,Tijdens de eerste keer dat ik aan start kwam op PSC Lichtenvoorde, won ik direct de Grote Prijs”, vertelt Piet Raijmakers jr.

Sindsdien maakt hij regelmatig de tocht vanuit Brabant naar Vragender. Piet neemt komend weekend twee paarden, Haya en Van Schijndel’s Amberlina, mee voor de Grote Prijzen. ,,Beide paarden maken een goede kans om te winnen”, zegt hij. Het belooft dus een spannende strijd te gaan worden, want er komen naast andere topruiters ook succesvolle regionale ruiters aan de start die voor de eerste plaats gaan. Ook thuisamazone Micky Morssinkhof is van de partij.

Coronacrisis

Door de coronacrisis lagen de wedstrijden een aantal maanden stil. Voor Piet was dat wel even omschakelen. ,,Normaal ben ik bijna ieder weekend wel te vinden op een concours, maar nu moesten wij het bijna drie maanden thuis uithouden. Voor de sport was deze periode niet fijn, maar de coronacrisis had ook zo zijn voordelen.”

,,Trainingen konden goed worden voortgezet en om de week kwam op onze stal in Asten een top parcoursbouwer. Die zorgde ervoor dat de paarden, ondanks de wedstrijdstop, diverse parcoursen konden springen. Hierdoor behielden zij toch nog een beetje het wedstrijdritme. Verder kwam er natuurlijk meer tijd vrij om samen te zijn met mijn familie”, lacht Piet Raijmakers jr.

1.45 hoogte

PSC Lichtenvoorde organiseert voor het eerst een Grote Prijs op 1.45m hoogte op verzoek van de ruiters. ,,Tegenwoordig worden er steeds vaker 1.45m rubrieken georganiseerd. Dit komt zeker ten goede aan de kwaliteit van de sport. Ik ben dan ook heel dankbaar dat diverse accommodaties deze parcoursen uitschrijven. De overstap vanuit het 1.40m naar de internationale rubrieken, is op dit moment best groot. Door meer 1.45m wedstrijden te organiseren wordt de overgang naar de hogere klassen kleiner. Dit is zowel voor de paarden als ruiters erg prettig”, vertelt Raijmakers.

Twee dagen nationale springsport op vrijdag en zaterdag worden op zondag 13 september opgevolgd door de KNHS Jeugd Pilot voor jonge ruiters, gevolgd door de klasse BB en B voor paarden.

Publiek is welkom om de ruiters aan te aanmoedigen. De 1.40m kleine Grote Prijs zal naar verwachting op vrijdag 11 september rond 16.15 uur beginnen en de 1.45m Grote Prijs op zaterdag 12 september rond 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.psclichtenvoorde.nl.

Er zijn diverse maatregelen getroffen om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte om de 1,5 meter regel te waarborgen en er zal een Corona-verantwoordelijke rondlopen die het aanspreekpunt is voor vragen en zorgt voor naleving van de geldende richtlijnen.