WEG: Diederik van Silfhout levert topprestatie met hengst Arlando

WEG: Diederik van Silfhout levert topprestatie met hengst Arlando

25 augustus 2014 11:33 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

blokjeCAEN | STEGEN.NET
Diederik van Silfhout heeft maandagmorgen als eerste Nederlandse ruiter bij de wereldruiterspelen een topprestatie neergezet. De vervanger van Daniëlle Heijkoop reed met de KWPN-hengst Arlando NH NOP een score van 73,414%.

Van Silfhout was na afloop zeer tevreden. ,,Ik was echt heel blij met hoe hij ging. Het was natuurlijk mijn eerste keer op de WEG. Op het voorterrein pakte hij direct al heel goed aan. Bij het binnen komen in de ring schrok hij even en toen dacht ik wel: oei. Maar ik ben gewoon blijven rijden en het is goed uitgepakt. Ik ben ontzettend trots en heel blij”, zo zei Van Silfhout.

Met zijn score van 73,414% bleef Van Silfhout maar ietsje achter bij de Duitse Fabiënne Lutkemeier, die met Dagostino als eerste in de baan verscheen en voorlopig de beste prestaie neerzette met 73,586%. Een goede prestatie werd ook geleverd door de Belg Jeroen Devroe, die met Eres tot 70,214% kwam.

Livescores volg je hier

Filmpje van Jacob Melissen met Diederik na afloop van zijn proef