Wel of niet een medaille voor de dressuurploeg, dat is de vraag

Share
  • 12 augustus 2016 18:20

door: redactie, 12 augustus 2016 18:20

Rio de Janeiro | STEGEN.NET | KNHS

Haalt de Nederlandse dressuurploeg nog een medaille in de landenwedstrijd? Het lijkt een spannende strijd te worden. De drie Nederlanders hebben hun Grand Prix Special gereden, maar de concurrenten komen vrijdagavond nog in de baan.
Diederik van Silfhout liet zich kritisch uit over jurylid Eddy de Wolff van Westerrode.

Diederik van Silfhout liet zich kritisch uit over jurylid Eddy de Wolff van Westerrode.

Edward Gal, Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud namen vrijdag in de afsluitende Grand Prix Special meer risico’s, maar zagen dat niet gewaardeerd met hoge scores. Gal scoorde met Voice 73,665%. Hans Peter Minderhoud kwam met Johnson tot een resultaat van 75,224% en Diederik van Silfhout en Arlando waren de beste Nederlandse combinatie met 76,092%.

Oranje staat na het eerste deel van het programma weliswaar aan kop, maar de verwachting is dat de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittanni√ę in de tweede sessie allemaal over de Nederlandse eindscore van 75,517 procent heen gaan.

Boos op Nederlandse jury
De ruiters waren stuk voor stuk boos op de jury, met name op het Nederlandse lid Eddy de Wolff van Westerrode. Die zou Oranje hebben benadeeld met lagere scores dan de overige zes juryleden. ,,Daar zakt mijn broek echt van af”, zo zei Van Silfhout tegen het ANP. ,,Hij hoeft ons echt niet te helpen, maar op √©√©n lijn zitten met de andere juryleden is toch niet te veel gevraagd?”

Van Silfhout kreeg met Arlando ‘slechts’ 76,092, terwijl hij rekende op een score van 78 of 79.¬†Na de Grand Prix van woensdag en donderdag, waarin Adelinde Cornelissen met Parzival (niet fit) moest opgeven, stond Oranje vierde.

Hans Peter Minderhoud: ,,Het ging stukken beter dan gisteren. Ik had een veel beter gevoel en dacht eigenlijk dat ik wel iets meer zou hebben qua punten, dan waar ik gister mee naar huis kwam.”