Hippisch Centrum Exloo krijgt internationale menwedstrijd

Hippisch Centrum Exloo krijgt internationale menwedstrijd

14 december 2016 11:24 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Exloo | STEGEN.NET

Opnieuw een opsteker voor het Hippisch Centrum Exloo. De organisatie van een internationale menwedstrijd wil hun evenement in 2017 in Exloo verrijden.
Exloo krijgt in 2017 een internationale menwedstrijd. foto: Steven Stegen

Exloo krijgt in 2017 een internationale menwedstrijd.
FOTO: Steven Stegen

Het gaat om een internationale tweesterren wedstrijd, die voorheen in Ermelo werd georganiseerd. De organisatie is erg onder de indruk van de faciliteiten in Exloo, zeker nu het nieuwe bestuur van de stichting Hippisch Centrum zo hard aan de weg timmert. “Het is mooi nieuws voor ons”, zegt bestuurslid Ciska Paping.

Het is de bedoeling dat de wedstrijd voor enkelspannen, twee- en vierspannen van 30 maart tot en met 2 april op de terreinen bij de manege wordt verreden.

Drents kampioenschap?
Er zit mogelijk nog meer goed nieuws aan te komen voor Exloo. Binnenkort wordt bekend wat de nieuwe locatie wordt van het Drents outdoor kampioenschap. Exloo heeft zich daarvoor kandidaat gesteld. Een afvaardiging van het bestuur van de regio Drenthe van de KNHS heeft alle aangemelde locaties bekeken.

Volgens ingewijden zijn er vier locaties in beeld: drie in Zuidoost-Drenthe en één in de kop van de provincie. Het besluit wordt uiterlijk volgende week verwacht.