Hippisch Centrum Exloo kijkt uit naar organiseren EK-dressuur U25

Hippisch Centrum Exloo kijkt uit naar organiseren EK-dressuur U25

1 augustus 2018 14:09 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

blokjeExloo | Stegen.net
Een kans uit duizenden. Of misschien wel uit miljoenen. Zo ziet het bestuur van de stichting Hippisch Centrum Exloo het organiseren van het EK-dressuur U25. Dit Europees Kampioenschap voor dressuurruiters onder de 25 is van 13 tot en met 17 augustus in Drenthe. ,,We willen hier een groot succes van maken en zullen alles op alles zetten om een goede indruk achter te laten”, zegt bestuurslid Ciska Paping.

Ciska Paping van de stichting Hippisch Centrum Exloo.

Ciska Paping van de stichting Hippisch Centrum Exloo.
Steven Stegen

De gemotiveerde stichting Hippisch Centrum Exloo kreeg het EK in een vrij laat stadium toegewezen. Exloo wilde titelstrijd graag organiseren en pakte de uitdaging graag op. Sinds het nieuwe bestuur van de stichting is aangetreden is er enorm geïnvesteerd in het verbeteren van de accommodatie, zowel binnen als buiten. Een geslaagd EK zou de voorlopige kroon betekenen op de inzet van bestuur, vrijwilligers en sponsors.

Flexibele instelling
Exloo heeft nog geen ervaring met het organiseren van een EK, maar was wel al gastheer van een aantal geslaagde nationale dressuurwedstrijden. Die ervaring wordt natuurlijk meegenomen in de aanloop naar en tijdens het EK. ,,Belangrijk uitgangspunt is dat we het de mensen zo veel mogelijk naar de zin willen maken. Dat betekent een flexibele opstelling, zorgen dat alles optimaal in orde is en oog hebben voor details. We zoeken daarbij ook graag de samenwerking. Zo hebben we nauw contact met het vlakbij geleden Fletcher Hotel De Hunzebergen, waar veel deelnemers en aanhang zullen verblijven.”

De stichting Hippisch Centrum Exloo wil van het komende EK een compleet evenement maken. Naast de wedstrijden voor de dressuurruiters U25 worden nog diverse andere klassen aan het programma toegevoegd, zodat de dresuurliefhebbers volop aan hun trekken zullen komen.

Het eerste FEI EK U25 werd in juni 2016 in het Duitse Hagen georganiseerd. In 2017 vond het EK plaats in het Oostenrijkse Lamprechtshausen, met teamzilver voor Nederland en individueel zilver voor Anne Meulendijks met MDH Avanti.

Team EK U25 bekend

Bondscoach Alex van Silfhout heeft het team bekend gemaakt dat van 13 tot en met 17 augustus van start gaat op het EK Dressuur U25 in Exloo.

In de selectie van Van Silfhout maar liefst drie leden uit het KNHS Talententeam. Naast de nummers één en twee van het NK, Jeanine Nieuwenhuis en Maxime van der Vlist, gaat ook Denise Nekeman naar Exloo. Denise reed dit seizoen al zeer verdienstelijk in de reguliere Grand Prix, maar gaat op dit EK graag nog een keer van start in de U25. Het team wordt aangevuld met Carlijn Huberts, die op het vorige week verreden NK ook een zeer sterke indruk achter liet en debuteert op een EK.

Onderstaande combinaties zijn geselecteerd voor het EK U25 in Exloo:

Carlijn Huberts (Beers) – Watoeshi

Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH

Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – TC Athene

Maxime van der Vlist (Baarle Nassau) – Bailey

1e reserve

Geert Hofland (Bodegraven) – Oswin

2e reserve

Jill Huijbregts (Drunen) – Eventz-enzos Armani

Bron: KNHS