archief
contact
+31 6 53239630

Nuri Dijks wint met Addison finale Dalerveense Ruiterdagen

DALERVEEN – Nuri Dijks is zaterdag winnaar geworden van de sterk bezette Grote Prijs van de Dalerveense Ruiterdagen. Hij ging met zijn schimmel Addison naar huis met de hoofdprijs, de tweepaards paardentrailer van Eemsned.
Dalerveense Ruiterdagen. Nuri Dijks won de hoofdprijs, een tweepaards trailer en krijgt de felicitaties van sponsor Gert Smit van Eemsned. foto: Facebook | Boekweitruiters

Dalerveen | STEGEN.NET

Nuri Dijks is zaterdag winnaar geworden van de sterk bezette Grote Prijs van de Dalerveense Ruiterdagen. Hij ging met zijn schimmel Addison (v. Berlin) naar huis met de hoofdprijs, de tweepaards paardentrailer van Eemsned.
Dalerveense Ruiterdagen. Nuri Dijks won de hoofdprijs, een tweepaards trailer en krijgt de felicitaties van sponsor Gert Smit van Eemsned. foto: Facebook | Boekweitruiters
Nuri Dijks won de hoofdprijs, een tweepaards trailer en krijgt de felicitaties van sponsor Gert Smit van Eemsned.
FOTO: Facebook | Boekweitruiters

De derde editie van de Dalerveense Ruiterdagen kende in de Grote Prijs een mooie ontknoping. De wedstrijd stond open voor combinaties uit de klassen M, Z en ZZ. Parcoursbouwer Martin Jansman schotelde de deelnemers een technisch uitdagend parcours voor. Toch wisten niet minder dan 19 combinaties zich voor de barrage te plaatsen.

In de barrage was Nuri Dijks een klasse apart. Hij reed met Addison een foutloze barrage in 40,70 seconden. Renate Beuving deed een knappe poging, maar Daranta maakte een foutje. Dat was jammer, want de tijd van Beuving was goed geweest voor de tweede plaats.

Die tweede plaats was nu voor Bert-Jan Zuidema met Flerabella V. De ruiter uit Linde bleef foutloos in 41.46. Daan van Geel pakte de derde plaats met Cleopatra. Knap was ook de vierde plaats van Gerrit Veenstra met After Pleasure Toltien.

Pepping wint ZZ
De ‘s ochtends verreden ZZ-rubriek kwam op naam van Marlies Pepping en haar kleine, maar strijdvaardige Downing Street (v. Cantos). Ze was in de barrage bijna een seconde sneller dan haar instructeur Jan-Arend Bouwhuizen met Djam. Pepping rijdt nog maar weinig wedstrijden in het Noorden, vanwege haar studie in Wageningen.

Uitslag Grote Prijs Dalerveense Ruiterdagen 2016

ruiter paard resultaat
1. Nuri Dijks
RV Bögelscamp
Addison
v. Berlin
0-40.70
2. Bert-Jan Zuidema
RV Ceres
Fleurabella
v. Diarado
0-41.46
3. Daan van Geel
Klenckeruiters
Cleopatra
v. Cassini I
0-42.04

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share