Menwedstrijd Exloo: Jannes Kinds derde na loodzware dressuur

Share
  • 31 maart 2017 16:51

door: Steven Stegen, 31 maart 2017 16:51

blokjeExloo | STEGEN.NET

Jannes Kinds is vrijdag sterk begonnen aan de internationale menwedstrijd in Exloo. De menner uit het Drentse Balloo pakte bij het eerste onderdeel, de dressuur, een prima derde plaats bij de vierspannen pony’s. Het was een zwaar bevochten klassering, want de omstandigheden waren zwaar.

menwedstrijd Exloo. De wagen van Jannes Kinds trekt diepe sporen in de verse bodem. foto: Steven Stegen

De wagen van Jannes Kinds trekt diepe sporen in de verse bodem.
FOTO: Steven Stegen

Jannes Kinds had de pech dat hij als laatste voor de sleeppauze met zijn vierspan de baan in moest. De nieuwe bodem is pas op het allerlaatste moment gereed gekomen, omdat de weersomstandigheden roet in het eten gooiden. Klaas Meijer en zijn team werkten keihard om de bodem op tijd op te leveren, maar omdat het werk pas laat klaar was heeft de bodem zich nog niet optimaal kunnen ‘zetten’.

Diepe sporen
Dat was vrijdag bij de dressuur ook te zien. De wielen van de koetsen trokken diepe sporen. Zo kwam Jan de Boer toch wel wat balend de baan uit, met hijgende pony’s voor de wagen. Daarna was Jannes Kinds met zijn schimmels aan de beurt.

Jannes Kinds tijdens de dressuurproef.

Jannes Kinds tijdens de dressuurproef met zijn vierspan schimmels.
FOTO: Steven Stegen

De Drentse aanspanning ging ondanks de zware omstandigheden met veel allure door de baan. De drie juryleden waardeerden het optreden met 109,74 punten, dat zijn 50,26 strafpunten voor het klassement. Marijke Hammink en Edith Chardon gingen hem voor in het klassement.

Kinds was blij met zijn proef. ,,Ik ben zeer tevreden. Maar de baan was echt abnormaal zwaar, echt een aanslag op de conditie.”

Harry Streutker werd tweede in de dressuur met zijn Arabo-Friezen.

Harry Streutker werd tweede in de dressuur met zijn Arabo-Friezen.
FOTO: Reinold Lowes

Ook Harry Streutker begon sterk aan de wedstijd. De menner uit Coevorden komt uit bij de vierspannen paarden. Streutker zette bij de dressuur het tweede resultaat neer. De Drentse menner behaalde 57,14 strafpunten.

Bram Chardon gaat aan kop met 52,03, ondanks ook duidelijk mindere onderdelen in de proef. Streutker kwam uit op 57,14.

Niet alles in de winnende dressuurpoef van Bram Chardon liep even goed. foto: Reinold Lowes

Niet alles in de winnende dressuurproef van Bram Chardon liep even goed.
FOTO: Reinold Lowes

Bij de tweespannen paarden leidt de Hongaar Martin Hölle, gevolgd door Theo Timmerman. Het verschil is in deze klasse groot.

Zaterdag staat in Exloo de marathon op het programma.