Bram Chardon onbedreigd naar zege bij internationale menwedstrijd Exloo

Share
  • 2 april 2017 16:36

door: redactie, 2 april 2017 16:36

Exloo | STEGEN.NET

Bram Chardon is overtuigend winnaar geworden van de internationale menwedstrijd Exloo. Hij was met zijn vierspan paarden ook de beste in het laatste onderdeel, de vaardigheidsproef. Bij de tweespannen werd Theo Timmerman tweede.

menwedstrijd Exloo. Bram Chardon won met zijn vierspan paarden met grote voorsprong de internationale menwedstrijd in Exloo.

Bram Chardon won met zijn vierspan paarden met grote voorsprong de internationale menwedstrijd in Exloo.
FOTO: Steven Stegen

Bram Chardon kwam met zijn vierspan uit op een totaal van 136,18 strafpunten, waarmee hij een zeer royale voorsprong had op de Duitser Andreas Wintgens (174,59) en de Drentse menner Harry Streutker (180,56). Zus Edith Chardon pakte de overwinning bij de vierspannen pony’s. In deze klasse nam Jannes Kinds met zijn mooie span de knappe derde plaats in.

Harry Streutker had zich misschien iets meer voorgesteld van de wedstrijd. Hij zegt op Facebook: ,,Hoe de hindernissen liepen? Laat ik het zo zeggen er waren een paar goede bij en een paar mindere… En wat voor plek we hadden in de marathon??? Ahum, we zijn als derde ge√ęindigd, mede dankzij het voortijdig stoppen van een deelnemer en een fout parcours van een andere. Maar ja, het is een drie onderdelen wedstrijd en pas als het laatste onderdeel gereden is worden de koekjes definitief verdeeld.”